ΠτΔ για καρκινοπαθείς: Έχουμε πολύ περισσότερα να κάνουμε"

Την ανάγκη περαιτέρω δουλειάς σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα υγείας και ειδικά των καρκινοπαθών τόνισε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της πορείας Χριστοδούλας, απο το κέντρο Αροδαφνούσας στην Λευκωσία.

Αποδείξαμε πως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η Πολιτεία, οι επιστήμονες και ευρύτερα η κοινωνία, ο καρκίνος δεν είναι πια η πάθηση που χαρακτηριζόταν ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, ως επάρατος ή ανίατος ή πολλές φορές αποφεύγετο

ακόμα και η αναφορά στις αιτίες του θανάτου, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης.

"Παρά τα άλματα στην επιστήμη και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται παγκοσμίως, ο καρκίνος στις ανεπτυγμένες χώρες λαμβάνει διαστάσεις, δυστυχώς, ακόμη μεγαλύτερες παρά το γεγονός ότι είναι παρήγορο πως φαίνεται αν μη τι άλλο οι μορφές καρκίνου που είναι ιάσιμες να είναι όσο ο χρόνος περνά ακόμα περισσότερες.

Το Υπουργείο Υγείας στη χώρα μας, διαχρονικά – και το τονίζω – έχει υιοθετήσει αξιόλογα προγράμματα αγωγής υγείας στο πλαίσιο της Σχολιατρικής, ενώ παράλληλα συνεχίζονται προγράμματα προαγωγής της υγείας με πληθυσμιακό έλεγχο, για παράδειγμα, για τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνου του προστάτη και για άλλες μορφές καρκίνου.Σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες είμαστε σε μία διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης τους", συμπλήρωσε.

Σε διαβουλεύσεις για εξυπηρέτηση καρκινοπαθών και από άλλες πόλεις εκτός Λευκωσίας

Δρομολογήσαμε και αναμένεται να λειτουργήσει εντός των επομένων μηνών το «Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού Λευκωσίας», ανέφερε ο ΠτΔ.

Παράλληλα, αξιοποιώντας εξειδικευμένες μελέτες σχετικά με την παροχή υπηρεσιών ακτινοθεραπείας ευρισκόμαστε σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για τη λειτουργία δεύτερου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Λεμεσού, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασθενείς Λεμεσού αλλά και Πάφου, σημείωσε.

"Γνωρίζω πως όσα και αν πούμε όσα και αν αναφέρουμε δεν είναι αρκετά ούτε και όσα αν πράξαμε θεωρούνται ικανοποιητικά. Έχουμε πολύ περισσότερα )να κάνουμε) για αυτό και τείνω ευήκοον ους στις παρατηρήσεις του φίλου Προέδρου του Αντικαρκινικού.

Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω πως η πρόθεση μας είναι να είμαστε δίπλα στους πάσχοντες, να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μας χρειάζονται να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια είτε αυτή αφορά τη διαμόρφωση προγραμμάτων πρόγνωσης είτε διάγνωσης είτε θεραπείας.

Δεν αποτελεί αυτό μία απλή κυβερνητική υποχρέωση, αλλά πολύ περισσότερο ένα ανθρώπινο μας καθήκον.Εκφράζω για άλλη μια φορά τις θερμές και ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας προς την Τράπεζα Κύπρου, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, αλλά και τις αδελφές οργανώσεις που μέσα από τις εθελοντικές οργανώσεις έχουν συνδράμει και αναπληρούν τις αδυναμίες του κράτους", είπε κλείνοντας ο ΠτΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα