ΠτΔ: Επαφές στο Νταβός εναντίον της τουρκικής προπαγάνδας

Εντατικές επαφές στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός πραγματοποιεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με στόχο να αντικρούσει την Τουρκική προπαγάνδα και να αποτρέψει ενδεχόμενο αρνητικό ψήφισμα από το Σ.Α.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ήδη συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. των Η.Ε. Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Επίσης συναντήθηκε με τον Ανώτατο Διευθυντή της εταιρείας ΕΝΙ, τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Φιλανδίας και την επικεφαλής του Δ.ΝΤ. Κριστίν Λαγκάρτ. Η συνάντηση με την κυρία Λαγκάρτ επικεντρώθηκε στην πορεία της κυπριακής

οικονομίας και στους στόχους που πρέπει να εκπληρωθουν.

Κατά τις συναντήσεις, ο Πρόεδρος τονίζει τις θέσεις της Λευκωσίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό και υπογραμμίζει την ανάγκη για τερματισμό των Τουρκικών παραβιάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σήμερα, ο Πρόεδρος θα παρέμβει στη σύνοδο του Παγκοσμίου οικονομικού φόρουμ ενώ προγραμματίζονται και άλλες κατ' ιδίαν συναντήσεις. Την ίδια ώρα βέβαια, εντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις. Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου μίλησε για “πραγματικότητες που δεν μπορούν να αγνοηθούν” και απείλησε πως αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν καταλήξει σε συμφωνία, τότε ο καθένας μπορεί να πάρει τον δρόμο του. Είπε ακόμη ότι η ύπαρξη του ψευδοκράτους δυναμώνει την θέση του στις διαπραγματεύσεις.Τέλος, ο Τ/κ διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκούν είπε ότι ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο δεν μπορεί να συνδεθεί με καμία πρόταση ή προϋπόθεση καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν “θρασύτητα” κατά την έκφραση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα