ΔΗΚΟ και Συμμαχία "τα είπαν" σε φιλικό κλίμα για Προεδρικές

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η αποψινή συνάντηση των επικεφαλής του ΔΗΚΟ και της Συμμαχίας Πολιτών. Σύγκλιση εκτελεστικού γραφείου την Πέμπτη για Νικόλα Παπαδόπουλο με στόχο να τροχιοδρομηθούν οι επαφές στον ενδιάμεσο χώρο. Συζητήσεις τις επόμενες μέρες με φόντο τις προεδρικές θα πραγματοποιήσει και ο Γιώργος Λιλλήκας.

Αυτά που μας ενώνουν με το ΔΗΚΟ είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Με αυτή

τη δήλωση ολοκλήρωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας, Γιώργος Λιλλήκας, τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Κατά την έξοδό του από τα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ.Λιλλήκας είπε πως η συνάντηση ήταν σε καλό, φιλικό κλίμα.

Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει τις αντιδράσεις από πλευράς ΕΔΕΚ, λέγοντας ωστόσο, ότι μέσα από τον κύκλο επαφών που έχει αρχίσει θα επιδιώξει, επίσης, συνάντηση.

Ήδη όπως αποκάλυψε πραγματοποίησε συναντήσεις με το Κίνημα Αλληλεγγύη και Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive το ΔΗΚΟ, από την πλευρά του, επανέλαβε τη θέση της εναλλακτικής υποψηφιότητας του ενδιάμεσου χώρου, πέραν από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ με τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου.

Την ίδια ώρα, το ΔΗΚΟ, θεωρεί ότι η μονομερής εξαγγελία δεν βοηθά στον πιο πάνω στόχο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει την επιβολή όρων.

«Ο υποψήφιος πρέπει να εξευρεθεί μέσα από τη συζήτηση με κριτήριο την εκλεξιμότητα αλλά και τη συσπείρωση. Εμείς δεν βάλαμε όρους», αναφέρει πηγή του δημοκρατικού κόμματος.

Κατά τη αποψινή συνάντηση των επικεφαλής έγινε επιβεβαίωση της θέσης περί συνεργασίας με κόμματα που συμφωνούν στη «νέα στρατηγική στο κυπριακό», προσθέτει.

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, το ΔΗΚΟ θα συγκαλέσει την Πέμπτη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου μέσα από την οποία θα τροχοδρομηθούν οι επαφές με κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα