Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις για την «κυρία»

Η Ανόρθωση κρατούσε τη νίκη μέχρι το 90'+2' αλλά ο Ερμής ισοφάρισε στο τελικό 2-2

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Γκονσάλβες 21', Καμπρέρα 24'
ΕΡΜΗΣ
Άλμπα 71', Ντα Σίλβα 90'+2'

Απίστευτο τέλος είχε η αναμέτρηση στο «Αντ. Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση κρατούσε τη νίκη και τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς μέχρι τις καθυστερήσεις. Όμως ο Ντα Σίλβα με κεφαλιά πάγωσε τους φίλους της «κυρίας», με τον Ερμή να αποσπά στο φινάλε πολύ σημαντικό βαθμό στο τελικό 2-2. Η Ανόρθωση προηγήθηκε 2-0 με Γκονσάλβες και Καμπρέρα. Ο Ερμής μείωσε με Άλμπα και ισοφάρισε με τον Ντα Σίλβα. Η «κυρία» πήγε στους οκτώ

βαθμούς ενώ ο Ερμής στους 13.

Ανόρθωση και Ερμής από τα πρώτα λεπτά προσπάθησαν να ελέξουν τον αγώνα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχαν καλύτερη εικόνα. Είχαν πάθος, είχαν διάθεση και αρκετά τρεξίματα. Από την άλλη ο Ερμής έδειχνε ότι ήθελε να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα.

Αυτό δεν κράτησε όμως για πολύ, καθώς στο 21' η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καμπρέρα από τον Μενγκά. Σωστή η απόφαση του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκονσάλβες, ο οποίος έγραψε το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο τέρμα της Ανόρθωσης μετά από 215 λεπτά και συγκεκριμένα από τον αγώνα με την ΑΕΚ, όταν είχε σημειώσει τέρμα στο 77'.

Επίσης ήταν το πρώτο τέρμα που σημειώνει η Ανόρθωση σε πρώτο ημίχρονο μιας αναμέτρησης.
Στη συνέχεια ο Ερμής προσπάθησε να αντιδράσει με στόχο να πετύχει τέρμα ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τη βρήκε να είναι πίσω στο σκορ με δυο τέρματα.

Από την άλλη, η Ανόρθωση ίσως να πραγματοποίησε το καλύτερο πρώτο της ημίχρονο στο πρωτάθλημα. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που δικαιολογούσαν το προβάδισμά της στο σκορ. Πολύ καλή λειτουργία στις τρεις γραμμές, τρεξίματα και κάτι που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια, η αποτελεσματικότητα στη φάση που βρήκε.

Στην επανάληψη η εικόνα των δυο ομάδων παρέμεινε η ίδια. Η Ανόρθωση είχε την υπεροχή δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα τέρματα. Ο Ερμής, όσο περνούσαν τα λεπτά, ανέβαζε την απόδοσή του, ωστόσο πολύ δύσκολα έφτανε στην περιοχή της Ανόρθωσης και ακόμα πιο δύσκολα ήταν απειλητικός.

Η φάση του αγώνα
Στο 28' σημειώθηκε η φάση του αγώνα. Αυτό γιατί ο αμυντικός του Ερμή Μπενγκά υπέπεσε σε φάουλ στο κέντρο πάνω στον Καμπρέρα. Ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου έβγαλε την κίτρινη κάρτα δείχνοντας ότι θα τη δείξει στον Μπενγκά, ο οποίος ήταν ήδη κιτρινισμένος από τη φάση του πέναλτι. Όμως ο διαιτητής του αγώνα τελικά έδειξε την κάρτα στον Χριστοφή. Είτε μπερδεύτηκε είτε γιατί διαμαρτυρήθηκε.

Μείωσε ο Ερμής
Το πρόβλημα να απειλήσει ο Ερμής λύθηκε στο 71'. Ο Ερμής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αρτάμπε από τον Νικολάου. Απόφαση σωστή από τον διαιτητή της συνάντησης Βασίλη Δημητρίου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Άλμπα, ο οποίος έγραψε το 2-1.

Το τέρμα αυτό ανέβασε την απόδοση του Ερμή αλλά και την ψυχολογία του. Παρουσίασε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια, απειλώντας την εστία της Ανόρθωσης η οποία έδειχνε κουρασμένη και χωρίς πολλές επιλογές ειδικά από τον πάγκο.
Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παναγιώτου πάλεψαν μέχρι το τέλος και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας από έναν αγώνα που φαινόταν χαμένος. Στις καθυστερήσεις ο Ντα Σίλβα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το τελικό 2-2.

Κίτρινες: Νικολάου, Καμπρέρα / Μπενγκά, Χριστοφή
Κόκκινες:
Διαιτητής: Β. Δημητρίου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Σάντος, Νικολάου, Ερέρο, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Οικονομίδης, Καλντερόν (62' Σεού), Καμπρέρα, Κολούνγκα, Γκονζάλβες (88' Αριστοτέλους).

ΕΡΜΗΣ: Τσερνάουσκας, Χριστόφ, Ντε Βρίσε, Χριστοφή, Μπενγκά (46' Αρτάμπε), Μαϊσουράτζε (82' Κέζος), Μαρτίνιουκ, Άλμπα, Ντε Μέλο, Ντα Σίλβα, Αλεξίου (14' Χόι)

Το φιλμ
10' Πρώτη επιθετική προσπάθεια της Ανόρθωσης στο παιχνίδι. Ο Καμπρέρα πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή. Έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Ερμή.
12' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ερμή. Ο Μαρτίνιουκ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Καλντερόν, αντιλήφθηκε ότι ο Κόπριβετς εκτός εστίας δοκίμασε να τον κρεμάσει όμως η μπάλα κατέληξε έξω.
15' Ζήτησε πέναλτι η Ανόρθωση με τον Μαϊσουράτζε στην προσπάθειά του να μαρκάρει να έχει επαφή με τον Καμπρέρα στην περιοχή. Σωστά δεν δόθηκε.
16' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Γκάμπριελ έκανε τη σέντρα με τον Κολούνγκα να πιάνει το σουτ στην κίνηση όμως να καταλήγει έξω.
20' Στην αντεπίθεση η Ανόρθωση με τον Γκονσάλβες, ο οποίος δοκίμασε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Τσερνάουσκας απομάκρυνε σε κόρνερ.
21' 1-0. Η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καμπρέρα από τον Μπενγκά. Ο Γκονσάλβες εκτέλεσε γράφοντας το 1-0 για την «κυρία».
24' 2-0. Έγινε η σέντρα από τα δεξιά με τον Καλντερόν με την μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και με τον Καμπρέρα με διαγώνιο σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.
44' Πολύ καλή στιγμή για τον Ερμή. Ο Ντε Μέλο απέφυγε τον Σάντος, έκανε το πλασέ με την μπάλα να βρίσκει στον Κόπριβετς να επιστρέφει στον επιθετικό του Ερμή, αυτός να δοκιμάζει το πλασέ με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω. Φάση στην οποία ζήτησε πέναλτι ο Ερμής σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Κόπριβετς.
52' Πρώτη καλή στιγμή στο Β' ημίχρονο για την Ανόρθωση. Ο Σάντος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει έξω λίγο πάνω από τα δοκάρια.
59' Νέα καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Ο Γκάμπριελ σε ρόλο επιθετικού έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Ερμή να μπλοκάρει.
61' Ευκαιρία για τον Ερμή. Κεφαλιά του Αρτάμπε την οποία μπλόκαρε ο Κόπριβετς.
71' 2-1. Πέναλτι κέρδισε ο Ερμής σε ανατροπή του Αρτάμπε από τον Νικολάου. Σωστή η απόφαση του διαιτητή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλμπα γράφοντας το 2-1.
80' Ο Κολούνκα εντός περιοχής έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να καταλήγει έξω δίπλα από το δοκάρι.
90'+2' 2-2. Απίστευτη εξέλιξη. Ο Ερμής στις καθυστερήσεις δέχθηκε την ισοφάριση με κεφαλιά του Ντα Σίλβα, ύστερα από σέντρα του Χριστόφ.

Σαράβια: «Υπάρχει θλίψη»
Ο υπηρεσιακός προπονητής της Ανόρθωσης Ροντρίγκεζ Σαράβια τόνισε σε δηλώσεις του: «Το γρήγορο γκολ μας βοήθησε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάμε στα αποδυτήρια με ένα πολύ καλό σκορ. Στην επανάληψη δεν είχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα διότι ο αντίπαλος πίεσε. Μπορούσαμε να το τελειώσουμε το παιχνίδι με τρίτο γκολ, ειδικά στη φάση με τον Γκάμπριελ. Υπάρχει θλίψη στα αποδυτήρια».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιώτου ανέφερε:
«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε άσχημα για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε την ομάδα που ονειρευόμαστε και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Στο ημίχρονο κάναμε αναγκαστική αλλαγή λόγω προβλήματος του Άλεξ. Ρισκάραμε ξέροντας ότι ο αντίπαλος θα είχε τις δικές του ευκαιρίες. Από τη στιγμή που σκοράραμε, καταφέραμε να διεκδικήσουμε τον βαθμό στο 94ο λεπτό, κρατώντας έτσι μια διαφορά από τον σημερινό αντίπαλο. Καλή δύναμη στην Ανόρθωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα