Ο Τραμπ έμεινε πίσω, σύμφωνα με ανώτατη σύμβουλό του

Μία ανώτατη σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ομολόγησε χθες ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία υστερεί κατά πολύ σε ποσοστά από την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, ενώ η υποψήφια των Δημοκρατικών συνεχίζει να προωθεί σε ομιλίες της σε βασικές πολιτείες-κλειδιά τη στρατηγική της πρόωρης ψήφου.

Η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κελιέν Κόνγουεϊ είπε ότι η Κλίντον έχει "τρομερά πλεονεκτήματα", τα οποία περιλαμβάνουν τη μεγάλη χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα, που της επιτρέπει να ξοδέψει εκατομμύρια για τηλεοπτικές διαφημίσεις

δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

"Έχουμε μείνει πίσω", είπε η Κόνγουεϊ στην εκπομπή του καναλιού NBC "Meet the Press". Πρόσθεσε όμως ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ στόχευε στους αναποφάσιστους που δεν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την Κλίντον. Καθώς η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων διευρύνεται, ο Τραμπ επαναλαμβάνει όλο και συχνότερα ότι οι εκλογές είναι "στημένες" εναντίον του. Δεν έχει παραδώσει σχετικά στοιχεία ωστόσο και πλήθος ερευνών δείχνουν ότι το αμερικανικό εκλογικό σύστημα, το οποίο είναι αποκεντρωμένο και ελέγχεται από τις πολιτείες, είναι υγιές.

Στην τελευταία του τηλεοπτική αναμέτρηση με την Κλίντον την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ έθεσε υπό αμφισβήτηση τον ακρογωνιαίο λίθο της αμερικανικής δημοκρατίας, όταν αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, μιας από επτά πολιτείες - κλειδιά που μπορεί να κλίνουν το ίδιο εύκολα είτε προς τους Δημοκρατικούς είτε προς τους Ρεπουμπλικανούς, η Κλίντον κατέκρινε τη συνεχιζόμενη άρνηση του Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, και ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους να βγουν και να ρίξουν την ψήφο τους πριν την επίσημη ημέρα εκλογών, όπως δικαιούνται Αμερικανοί πολίτες εντός και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα