Προβληματισμό προκαλούν στο Προεδρικό νέες δηλώσεις Έιντε

Συνάντηση με τον Ιμπραχίμ Καλίν, σύμβουλο εξ απορρήτων του Ερντογάν και φερόμενο διάδοχο του Τσαβούσογλου που θεωρείται τελειωμένος από το Υπουργείο Εξωτερικών, είχε ο κύριος Έιντε στην Άγκυρα.

Μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Ιμπραχίμ Καλίν στην Τουρκική Προεδρία, αναφορικά με τις προοπτικές επανασύγκλησης της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Όντας σε τουρκικό έδαφος και συνεχίζοντας τη γνωστή επαμφοτερίζουσα στάση του ο Νορβηγός σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ανατολού, τουλάχιστον όπως αυτή

μεταδόθηκε, φλέρταρε ανοικτά και εξόχως προκλητικά με τις τουρκικές προσεγγίσεις

"Ασφαλώς πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δει κανείς ότι όλα τα θέματα συνδέονται μεταξύ τους.Από αυτή την άποψη συμφωνώ με την άποψη της τουρκικής πλευράς ότι όλα τα θέματα συνδέονται μεταξύ τους. Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να τονίσουμε ιδιαίτερα κάποια ζητήματα" ανέφερε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Θέση που συγκρούεται μετωπικά με τα όσα το Προεδρικό δηλώνει τις τελευταίες ώρες, ότι η διεθνής κοινότητα και δη τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν την πρόταση Αναστασιάδη λογική και τη μόνη που δίνει προοπτική άρσης του αδιεξόδου.

Οι εν λόγω αναφορές κτύπησαν και πάλι συναγερμό στο Προεδρικό που μέχρι πριν από λίγο ανέμενε ενημέρωση αλλά και εξηγήσεις

Αν και τα μηνύματα που λαμβάνει στο παρασκήνιο το Προεδρικό δεν είναι ενθαρρυντικά, αναμένουν την ενημέρωση του Νορβηγού για καθορισμό των επόμενων τους βημάτων που απεύχονται να είναι οριστικό αδιέξοδο.

Αυτή την ώρα φτάνει στα κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος όπως όλα δείχνουν αποχωρεί από τη θέση του και αύριο θα έχει συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Η κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη είναι ορισμένη στις 3 και αναμένεται με ενδιαφέρον γιατί αναμένεται να ξεδιπλωθεί δημοσίως η Τουρκική θέση για το τι δέον γενέσθαι.

Keywords
Τυχαία Θέματα