Προβλήματα στην εξυπηρέτηση ασθενών στο Νοσ. Π. Χρυσοχούς

Το θέμα των προβλημάτων στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς επαναφέρει με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως παρόλες τις επανειλημμένες υποσχέσεις που δόθηκαν για επίλυση των προβλημάτων και τις διαβεβαιώσεις ότι αυτά αντικρίζονται με ευαισθησία και ότι θα επιλυθούν, δυστυχώς βλέπουμε ότι συνεχώς επιδεινώνονται, ιδιαίτερα μετά την αφυπηρέτηση μιας γιατρού που υπηρετούσε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και την απουσία άλλης

γιατρού με άδεια ανάπαυσης καθώς και μετά τη μετακίνηση του Ειδικού Παθολόγου από τους θαλάμους εσωτερικών ασθενών, χωρίς να αντικατασταθούν μέχρι σήμερα.

Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως αναμένει ακόμη την τοποθέτηση των δύο διασωστών, για τους οποίους δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα τοποθετούνταν στο Νοσοκομείο Πόλεως και θα στελεχώσουν το Τμήμα Ασθενοφόρων.

Οι αδυναμίες αυτές, είπε, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Προς το σκοπό αυτό ο κ. Οδυσσέως απέστειλε επιστολή στον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Πέτρο Μάτσα, ζητώντας την άμεση και χωρίς άλλη καθυστέρηση επίλυση αυτών των προβλημάτων με την τοποθέτηση νέου ιατρού στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και την επιστροφή του Γενικού Παθολόγου που υπηρετούσε στους θαλάμους εσωτερικών ασθενών.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς είπε πως το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς εξυπηρετεί 12,000-13,000 μόνιμους κατοίκους του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, που την καλοκαιρινή περίοδο πολλαπλασιάζονται και ξεπερνούν τις 25,000.

“Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη μπήκαμε για τα καλά στη νέα καλοκαιρινή/τουριστική περίοδο, που οι ανάγκες αυξάνονται, τα προβλήματα αυτά επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση”, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό που διεκδικούμε και ζητούμε είναι το αυτονόητο, να αντιμετωπιστούμε ισότιμα με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας και να τυγχάνουμε ικανοποιητικού επιπέδου πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα