Oμόνοια: Αυτή τη φορά, καλείται να επιβεβαιώσει τον κανόνα!

Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα της Ομόνοιας στη φετινή ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντιναμό, αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα.

Ο κανόνας, τουλάχιστον όπως αυτός διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, θέλει τους «πράσινους» να πραγματοποιούν πολύ καλές και μεστές εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια και προσαρμόζοντας το αγωνιστικό τους πλάνο, ανάλογα με τον αντίπαλο, βρίσκουν τον τρόπο να επιστρέφουν με το θετικό αποτέλεσμα στην Κύπρο.

Κάτι που δεν έγινε φυσικά στη Γεωργία, με αποτέλεσμα η Ομόνοια να γνωρίσει την πρώτη της εκτός έδρας ήττα μετά από τέσσερα χρόνια.
Απόψε, στο γεμάτο «Μιέσκι», οι «πράσινοι» θα κληθούν να βάλουν το καλό τους ευρωπαϊκό κουστούμι, να παρουσιάσουν τη γνωστή εκτός έδρας καλή εικόνα και να κάνουν αυτό που έχουν συνηθίσει τον κόσμο τους τα τελευταία χρόνια. Όπως έκαναν δηλαδή πέρυσι στη Μόσχα (2-2 με Ντιναμό), το καλοκαίρι του 2013 στη Ρουμανία (1-1 με Άστρα) ή έναν χρόνο νωρίτερα στην καυτή έδρα του Ερυθρού Αστέρα (0-0). Σε αντίθεση με τα πιο πάνω ματς, η Ομόνοια θα χρειαστεί, όχι απλά να βάλει τις βάσεις στο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά να ολοκληρώσει τη δουλειά στον αγώνα του ΓΣΠ. Αυτή τη στιγμή, όμως, οι «πράσινοι» σκέφτονται αποκλειστικά το σημερινό ματς. Ο επαναληπτικός μπορεί να περιμένει.

Λίγες αλλαγές
Με τον Κώστα Καϊάφα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ενδεκάδα που θα παρατάξει. Έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να πάρει ρίσκα ή να χρησιμοποιήσει παίκτες που κανείς δεν περιμένει. Ωστόσο, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως το σημερινό, η λογική λέει ότι δεν θα πάρει ιδιαίτερα ρίσκα και θα ξεκινήσει με μια ενδεκάδα που δεν θα διαφέρει κατά πολύ από αυτήν που είδαμε την περασμένη εβδομάδα στο ΓΣΠ.
Ο Κωνσταντίνος Παναγή έχει τον πρώτο λόγο για ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια, όπως έγινε δηλαδή και στον επαναληπτικό με την ομάδα του Μπατούμι. Για την τετράδα της άμυνας, σίγουρη θέση έχουν ο Ρούνιε, στο κέντρο, και ο Μαργκάσα αριστερά. Ως παρτενέρ του Κροάτη προορίζεται ο Τζάκσον Μεντί. Σε αυτή την περίπτωση θα δούμε τον Λομπιανίτζε στη φυσική του θέση. Εάν τελικά ξεκινήσει ο Γεωργιανός στο κέντρο της άμυνας, το πιθανότερο είναι να δούμε τον Ράμος στο δεξί άκρο ή, με λιγότερες πιθανότητες, τον Μάριο Δημητρίου.
Στη μεσαία γραμμή τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και δεν αναμένεται να δούμε κάτι διαφορετικό από την τριάδα της περασμένης εβδομάδας. Έτσι, οι Οικονομίδης, Γκουλόν και Ασίς αναμένεται πως θα πάρουν φανέλα βασικού.
Στην επίθεση, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία των Σκέμπρι και Σιέρινταν στο αρχικό σχήμα, με τις τρεις ποδοσφαιριστές να διεκδικούν την τρίτη θέση. Ο Ράμος, στην περίπτωση που δεν αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, συγκεντρώνει τις πιθανότητες για το ένα φτερό της επίθεσης, με τους Φοφανά και Κιρμ να είναι οι άλλες πιθανές λύσεις.

Εύχονται να μη χρειαστεί
Στη διάθεση του Κώστα Καϊάφα για το σημερινό παιχνίδι τέθηκε και τυπικά ο Λουτσιάνο Μπεμπέ. Ο Βραζιλιάνος άσος αντικατέστησε τον νεαρό Ιάκωβο Σιαμμουτή στην ευρωπαϊκή λίστα και θα αποτελέσει μία από τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας στον πάγκο. Ο Μπεμπέ είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αγωνιστεί για 20-25 λεπτά, στην Ομόνοια όμως θα εύχονται η εξέλιξη του αγώνα να είναι τέτοια που να μην αναγκαστούν να τον ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο.
Είναι πάντως σημαντικό για τον Κώστα Καϊάφα να γνωρίζει ότι μπορεί να γυρίσει προς τον πάγκο και να δει έναν παίκτη της αξίας του Μπεμπέ, ο οποίος μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις στα χαφ ή ακόμα, αν χρειαστεί, να αντικαταστήσει και τον Νούνο Ασίς.

Άνιση μάχη της εξέδρας
Περίπου 250 φίλοι της Ομόνοιας αναμένεται να βρεθούν απόψε στο «Μιέσκι» για να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας. Πάντως, η μάχη της εξέδρας αναμένεται άνιση, όχι μόνο γιατί οι οπαδοί της Γιαγκελόνια θα είναι πολύ περισσότεροι, αλλά κυρίως γιατί συνηθίζουν να δημιουργούν πολύ καυτή ατμόσφαιρα. Είναι και τέτοια η διαρρύθμιση του νεόκτιστου γηπέδου τους, χωρητικότητας 22.300 θεατών, που δημιουργεί εξαιρετική ηχητική.
Μέχρι χθες η προπώληση είχε ξεπεράσει τις 15 χιλιάδες και λογικά αναμένεται να γεμίσουν τις τρεις εξέδρες που θα έχουν στη διάθεσή τους. Οι φίλοι της Ομόνοιας θα έχουν ολόκληρο το πέταλο στη διάθεσή τους, με ένα μεγάλο μέρος να μένει κενό για λόγους ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα