Προβάδισμα πρόκρισης Ομόνοια και Σαλαμίνα

Γερό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Κύπρου Ανδρών, πήρε η Ομόνοια, αφού στον πρώτο ημιτελικό κέρδισε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» την Ανόρθωση με 3-0 σετ. Ο αγώνας ήταν πολύ ενδιαφέρον και η Ανόρθωσις έδειξε πολύ ανταγωνιστική. Ο επαναληπτικός την άλλη Παρασκευή στη Λεμεσό θα κρίνει τελεσίδικα την υπόθεση πρόκριση, με την Ομόνοια

να χρειάζεται ένα σετ.



Ισοδύναμο ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα το πρώτο σετ. Σε κάποιο στάδιο η Ομόνοια ξέφυγε, αλλά η Ανόρθωσις ανέκαμψε και μείωσε στον πόντο 18-17. Τότε ανέλαβαν δράση οι Τούλιο και Σ. Πετρακκίδης οι οποίοι έδωσαν «αέρα» πέντε πόντων 24-19 στους «πράσινους». Η παρουσία του Τσιάρτσκι στο σερβίς πρόσφερε δυο πόντους στην Ανόρθωση που μείωσε σε 24-21, αλλά τον τελευταίο λόγο είχε ο Σ. Πετρακκίδης ο οποίος έδωσε το χρυσό πόντο και το σετ στην ομάδα του.

Στο δεύτερο σετ ήταν κυρίαρχη η Ανόρθωση η οποία από τα πρώτα στάδια βρήκε λύσεις από τον Γιάννη Κοντό και παίζοντας ώριμα προηγήθηκε 11-16 βάζοντας πίεση στην Ομόνοια που έκανε πολλά λάθη στην υποδοχή και στην επίθεση. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι ξύπνησαν και με πολύ καλό σέρβις και σωστές επιθετικές ενέργειες και μπλοκ γύρισαν το σετ με σερί 12-4 και προηγήθηκαν 24-20 για να πάρουν το σετ με 25-21 και να προηγηθούν με 2-0 στα σετ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανατροπή δεδομένων έπαιξε ο Σωτήρης Πετρακκίδης.

Απόλυτη ισορροπία στο τρίτο σετ αφού οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο. Η Ομόνοια κατόρθωσε στα μέσα του σετ να προηγηθεί με 14-11, αλλά η Ανόρθωσις ανέκαμψε και ισοφάρισε 19-19. Η προσπάθεια των «πρασίνων» να ξεφύγουν βρήκε απαντήσεις από τους «κυανόλευκους» οι οποίοι όμως δεν άντεξαν και έχασαν με 25-22. Η Ομόνοια πήρε γερό προβάδισμα, αλλά τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό του «Θεμιστόκλειου» στις 04 Μαρτίου.
Ομόνοια(Σ.Σάββα):Ρεϊνάλντο, Σ. Πετρακκίδης, Άλβες,Τούλιο, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης. Λίμπερο: Αντωνίου
Ανόρθωσις(Mαρ. Κοντός): Κολάς, Μιχαϊλοβιτς, Τσιάρτσκι, Δημητρίου, Γκιουλέ, Γ. Κοντός. Λίμπερο: Πλατρίτης. Αλλαγές:Γ.Χρυσοστόμου, Π. Χρυσοστόμου.

Νέα Σαλαμίνα – Pokka ΑΕ Καραβά
Η Νέα Σαλαμίνα πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις κέρδισε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-0 σετ και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό.

Ο αγώνας είχε σασπένς αφού τα σετ ήταν κλειστά και κρίθηκαν στα τελικά στάδια. Η Νέα Σαλαμίνα έδειξε αποφασισμένη και πήρε την καθαρή νίκη. Ο επαναληπτικός της 04ης Μαρτίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η Pokka ΑΕ Καραβά έχει ποιότητα και θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα.

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη στο πρώτο σετ και κατάφερε να χτυπήσει σε καίρια σημεία την Pokka ΑΕΚ που είχε μέτρια παρουσία. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το σετ με 25-20 και προηγήθηκαν με 1-0.

Μάχη έγινε στο δεύτερο σετ με τελική νικήτρια πάλι τη Νέα Σαλαμίνα με 25-23 που έδειξε αποφασιστικότητα στους καθοριστικούς πόντους. Η Pokka ΑΕ Καραβά έχασε το σετ λόγω λαθών και βρέθηκε πίσω δυο σετ.

Στο τρίτο σετ οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η Νέα Σαλαμίνα συνέχισε να παίζει καλό βόλεϊ και να μην αφήνει τους Καραβιώτες να ανατρέψουν τα δεδομένα. Μετά από ένα ωραίο σετ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 25-22 και πήραν το προβάδισμα για τον τελικό κερδίζοντας με 3-0.

Νέα Σαλαμίνα(Λ. Ρέινολτς):Σαββίδης, Ζηκάκης, Ιαντόλο, Χάντ, Προδρόμου, Μπαγιάν. Λίμπερο: Ανδρ. Σαββίδης. Αλλαγές: Καλαφάτης.
Pokka ΑΕ Καραβά(X. Καννεστράτσι): Κνέζεβιτς, Σάντσεθ, Ροντόλφο, Ράμμα, Αντωνιάδης. Λίμπερο:Χ’’Δαμιανού. Αλλαγές: Αχιλλέως, Μιτσής.

Keywords
Τυχαία Θέματα