Πρώτη Κυρία: Επίσκεψη σε Αρχιεπισκοπή και οργανισμό στις ΗΠΑ

Επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ronald Mcdonald έκανε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη.

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε την Τετάρτη την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου συναντήθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Στη συνέχεια η Πρώτη Κυρία, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και το Γενικό Πρόξενο Βασίλειο Φιλίππου, επισκέφθηκαν το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ronald McDonald,

ο οποίος φιλοξενεί καρκινοπαθή παιδιά από όλον τον κόσμο και τους γονείς τους, κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Στον Οίκο φιλοξενίας του Μανχάταν υπάρχει ελληνικό τμήμα, το οποίο φιλοξενεί παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την κα Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ronald McDonald, William Sullivan, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση του για τον ενδιαφέρον της Πρώτης Κυρίας να επισκεφθεί το ίδρυμα, το οποίο από το 1978 προσφέρει ένα προσωρινό «σπίτι μακριά από το σπίτι» στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας συνεχάρη τους υπεύθυνους του ιδρύματος για το έργο που επιτελούν και για την υποστήριξη και φροντίδα που προσφέρουν στα παιδιά.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες του Ronald McDonald, όπου η κα Αναστασιάδη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα και να συζητήσει μαζί τους.

Το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και η Εκτελεστική Επιτροπή της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής παρέθεσαν γεύμα προς τιμή της Πρώτης Κυρίας.

Η κα Αναστασιάδη ευχαρίστησε την Φιλόπτωχο η οποία ενεργεί κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, για την φιλανθρωπική προσφορά της προς τους πάσχοντες, τους άπορους και γενικά προς όλους όσους έχουν ανάγκη.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα