Πρωθυπουργός Κέννυ :Είμαι εδώ για το συμφέρον της Ιρλανδίας

"Είμαι εδώ για το εθνικό συμφέρον της Ιρλανδίας για την οικονομία, τα ταξίδια και την ειρήνη", δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κέννυ.

"Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν τελικά ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και θέλουμε να είμαστε μέρος αυτών των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων", συμπλήρωσε.

"Είμαι χαρούμενος που ο Πρωθυπουργός Κάμερον δήλωσε ότι η ενεργοποίηση του άρθρου θα πρέπει να δοθεί από το νέο πρωθυπουργό. Αυτό είναι καλό γιατί δίνει τη σταθερότητα μεταξύ τώρα και τότε. Η ελεύθερη κυκλοφορία

και το ελεύθερο εμπόριο είναι η θεμελιώδης αρχή της ΕΕ και τις υποστηρίζουμε", κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Εσθονός Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τακτική ατζέντα της Συνόδου δήλωσε προσερχόμενος ότι "θα λάβουμε σημαντικά μέτρα για να κρατήσουμε την παράνομη μετανάστευση χαμηλά, για να κρατήσουμε την ΕΕ ένα σημαντικό παίκτη στον ψηφιακό κόσμο και την εξωτερική στρατηγική της ΕΕ ως παγκόσμιος παίκτης".

Αναφερόμενος στο Brexit τόνισε ότι εκεί θα στραφεί το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των 27. "Εμείς, ως Ευρωπαίοι ηγέτες", είπε, "δεν μπορούμε να μείνουμε συγκλονισμένοι για πάρα πολύ καιρό. Η Εσθονία θα είναι πολύ ανοιχτή και πολύ εποικοδομητική. Οι μελλοντικές συνομιλίες δεν θα πρέπει να γίνουν στο πνεύμα της εκδίκησης. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Έχει ειπωθεί ότι χρειάζεται χρόνος για περισυλλογή και θα πρέπει να δοθεί. Στην πολιτική η παρορμητική συμπεριφορά δεν είναι ποτέ καλή", κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα