Πρωταθλήτρια στους... δανεικούς η Τσέλσι!

Στο ερώτημα ποια ομάδα της Premier League αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μεταγραφών στην καλοκαιρινή περίοδο, άλλοι μπορούν να δώσουν τον άτυπο τίτλο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλοι πάλι στη συντοπίτισσα, Μάντσεστερ Σίτι.

Εκεί που δεν χωρά καμία αμφισβήτητη είναι για το ποιος είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους δανεικούς σε άλλες ομάδες. Η Τσέλσι είναι μακράν του δεύτερου, με 38 ποδοσφαιριστές της συνολικά να έχουν «σκορπιστεί» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης,

11 εξ αυτών αποχώρησαν στην τελευταία μέρα των μεταγραφών γεγονός που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία των Λονδρέζων.

Αν και τα μεταγραφικά αποκτήματα των «μπλε» ήταν αυτά που φιγουράρισαν στα πρωτοσέλιδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, όπως η επιστροφή του Νταβίντ Λουίζ και η απόκτηση του αριστερού μπακ, Μάρκος Αλόνσο έναντι 24 εκ. λιρών, εντούτοις άκρως εξίσου αξιοπρόσεκτη ήταν η κίνηση που παρατηρήθηκε κι εκτός... Στάμφορντ Μπριτζ.

Ο 21χρονος Αμερικανός αμυντικός, Ματ Μιάσγκα, ήταν ο «τελευταίος που έκλεισε την πόρτα» των αποχωρήσεων την Πέμπτη το πρωί, παίρνοντας κατεύθυνση προς το «αδελφικό» σωματείο της ολλανδικής Φίτεσε κι ενώ είχαν «ναυαγήσει» οι διαπραγματεύσεις με την Εσπανιόλ. Είχε μόλις δύο συμμετοχές στην ομάδα από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και υπέγραψε προερχόμενος από τους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης.

Η Τσέλσι έχει παραχωρήσει δανεικούς 18 παίκτες ηλικίας κάτω των 21 ετών, οι οποίοι συνολικά είχαν 35 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Οι συνολικά 38 έχουν «απλωθεί» σε 8 χώρες και αγωνίζονται σε 14 διαφορετικές κατηγορίες. Ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι με συνολικά 17 ποδοσφαιριστές μακριά από το «Ετιχαντ», ενώ από 12 έχουν οι Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ.

Στον...πάτο των ομάδων με τους λιγότερους δανεικούς βρίσκεται η «νεοφώτιστη», Χαλ, με μόλις έναν παίκτη να φοράει άλλη φανέλα, ενώ και στο θέμα της ενίσχυσής της δεν έκανε ιδιαίτερα πράγματα.

Από τους παίκτες που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες την περασμένη σεζόν και ανήκουν στην Τσέλσι, μόνον τρεις, οι μέσοι Βίκτορ Μόουζες, Ναθάνιελ Τσαλόμπα και ο επιθετικός, Ντομινίκ Σολάνκε βρίσκονται στα πλάνα του Αντόνιο Κόντε για την αγωνιστική περίοδο 2016/2017.

Ο αριθμός των δανεικών παικτών στην Premier League

Τσέλσι 38

Μάντσεστερ Σίτι 17

Λίβερπουλ 12

Γουέστ Χαμ 12

Σουόνσι 11

Μπόρνμουθ 8

Μπέρνλι 7

Τότεναμ 7

Γουότφορντ 7

Άρσεναλ 6

Μάντσεστερ Γ. 6

Γουεστ Μπρομ 6

Έβερτον 6

Κρίσταλ Πάλας 5

Στόουκ Σίτι 5

Λέστερ 4

Μίντλεσμπρο 4

Σάντερλαντ 4

Σαουθάμπτον 3

Χαλ 1

Οι 38 δανεικοί της Τσέλσι και οι προορισμοί τους

ΑΓΓΛΙΑ

Νέιθαν Εϊκ (Μπόρνμουθ), Πάτρικ Μπάμφορντ (Μπέρνλι), Κένεντι (Γουότφορντ), Λοϊκ Ρεμί (Κρίσταλ Πάλας), Τάμι Εϊμπραχαμ (Μπρίστολ Σίτι), Κρίστιαν Ατσού (Νιουκάστλ), Αϊζάια Μπράουν (Ρόδεραμ), Τόμας Κάλας (Φούλαμ), Κέισι Πάλμερ (Χάντερσφιλντ), Λούκας Πιαζόν (Φούλαμ), Τζέικ Κλαρκ-Σόλτερ, Τσάρλι Κόλκετ (Μπρίστολ Ρόβερ), Μίτσελ Μπίνεϊ (Κρόουλι), Τζαμάλ Μπλάκμαν (Γουίκομ), Αλεξ Ντάβεϊ (Κρόουλι), Τζόρνταν Χάουτον (Ντονκάστερ), Αλεξ Κιβόμια (Κρου), Νέιθαν Μπάξτερ (Μετροπόλιταν), Ντίον Κονρόι (Όλντερσοτ).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Λιούις Μπέικερ, Ματ Βιάσγκα, Νέιθαν (Φίτεσε), Ντανίλο Πάντιτς (Εξέλσιορ), Μπερτραντ Τραορέ (Άγιαξ)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάμπα Ραχμάν (Σάλκε), Αντρέας Κρίστενσεν (Γκλάντμπαχ), Μάικλ Εκτορ (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης),

ΒΕΛΓΙΟ

Κρίστιαν Κουέβας (Σεντ Τρουίντεν), Ματέι Ντέλατς, Ισλάμ Φερούζ (Μουσκρόν)

ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπεκαντί Βικτόριεν Ανγκμπά, Ζερεμί Μπογκά (Γρανάδα), Τσάρλι Μουσόντα (Ρεάλ Μπέτις)

ΤΟΥΡΚΙΑ

Κένεθ Ομέρουο (Ανάλιασπορ)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Γουάλας (Γκρέμιο)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Ζοάο Ροντρίγκες (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε)

ΙΤΑΛΙΑ

Χουάν Κουαδράδο (Γιουβέντους), Μάριο Πάσαλιτς (Μίλαν)

Keywords
Τυχαία Θέματα