Πρωταθλητής στο Ρολάντ Γκαρός ο Βαβρίνκα

O "εξωγήινος" Stan Wawrinka έκανε πράγματα και θαύματα στο Philippe Chatrier, για να επιβληθεί του Novak Djokovic με 4-6, 6-4, 6-3, 6-4, στον μεγάλο τελικό του Roland Garros. Ο "Stanimal" έκανε το δύο στα δύο σε τελικούς Grand Slam και έγινε ο 5ος παίκτης στην τελευταία δεκαετία που ζευγαρώνει τους Major τίτλους του, αποτρέποντας το Career

Grand Slam του Nole!

Ο Wawrinka διέψευσε όλα τα προγνωστικά και απέδειξε για μια ακόμα φορά πως όταν πραγματοποιεί το καλύτερό του παιχνίδι, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν! Ο 30χρονος Ελβετός ήταν σπουδαίος, άκρως επιθετικός και "στρίμωξε" για τα καλά τον κορυφαίο τενίστα τον κόσμο, ενώ δε "φοβήθηκε" να τον κερδίσει, για να φτάσει πανάξια στον 2ο Grand Slam τίτλο του.

Έγινε μόλις ο 5ος τενίστας που ζευγαρώνει τους Major τίτλους του στην τελευταία δεκαετία, την εποχή δηλαδή των "Big 4", Roger Federer, Rafael Nadal, Djokovic και Andy Murray.

Ο Djokovic μπήκε στον τελικό με 28 διαδοχικές νίκες, όμως σήμερα δεν μπορούσε να κάνει και πολλά. Απέτυχε να κατακτήσει το Roland Garros στην 11η του προσπάθεια - κάτι που είχαν κάνει οι Andre Agassi και Federer, όταν πετύχαιναν το Career Grand Slam. Ο Nole θα πρέπει να περιμένει ακόμα ένα χρόνο, για να προσπαθήσει να γίνει ο 8ος παίκτης στην ιστορία που θα έχει όλους τους μεγάλους τίτλους στο παλμαρέ του.

Ο σημερινός τελικός κάλυψε τις προσδοκίες όλων. Ήταν ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, αναμφίβολα το καλύτερο στη φετινή χρονιά, με τον Wawrinka να παίζει κατά περιόδους διαστημικό τένις. Ο Ελβετός τελείωσε το παιχνίδι με 59 winners, σχεδόν τους διπλάσιους από τον Nole, που είχε 30!

Keywords
Τυχαία Θέματα