Ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, υποστηρίζει η ΕΔΕΚ

Η εναλλακτική λύση στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι μια δημοκρατική λύση σε ένα κράτος το οποίο δεν θα έχει διαχωριστικές γραμμές, ζώνες και διαίρεση στο διηνεκές, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου, απαντώντας στις σχετικές

αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τον επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου.

“Γιατί αν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα και η καταστροφή στην Κύπρο ήταν ακριβώς αυτά τα διαχωριστικά σημεία τα οποία, αντί να τα διαγράφουμε, τα πολλαπλασιάζουμε μέσα από τη διζωνική δικοινοτική, δεν είναι καν ομοσπονδία», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας του μνημοσύνου στην Ιερά Μονή Μαχαιρά.

Σε σχέση με το τι προτείνει η ΕΔΕΚ, ο κ. Ευσταθίου είπε πως «αντιπροτείνουμε διάλογο, αλλά διάλογο ουσιαστικό, όχι με τους εγκάθετους της κατοχής που τους βαφτίζουμε ως συνομιλητές, αλλά με την ίδια την Τουρκία, να αναγκάσουμε την Τουρκία να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Αναφορικά με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Ευσταθίου είπε πως η απαξίωση της άμυνας συνεχίζει και χαρακτήρισε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ως «προδιαγεγραμμένη πορεία».

«Αυτό το οποίο θα έπρεπε να προηγηθεί ήταν η μελέτη και όχι η κατάργηση και ειλικρινά αυτό το οποίο ενοχλεί είναι η ιδιοτέλεια σε αυτό τον τρόπο. Ας κάνουμε κάτι μια φορά χωρίς να έχουμε πίσω στο μυαλό μας είτε εκλογές είτε πολιτικά συμφέροντα, ας δοκιμάσουμε μια φορά να λειτουργήσουμε σαν κράτος με στέρεους θεσμούς και δημοκρατία», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα