Πρόταση νόμου Συμμαχίας για διαδικασία βουλευτικών εκλογών

Η Συμμαχία Πολιτών, κατέθεσε σήμερα πρόταση Νόμου ώστε να τεθεί τέρμα στην αναχρονιστική παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Η παρουσία των κομματικών εκπροσώπων , με τα εμβλήματα των κομμάτων τους σε περίοπτη θέση, αποτελεί έκδηλη ψυχολογική πίεση προς τους ψηφοφόρους, ακριβώς πριν ασκήσουν το δικαίωμα τους, επεσήμανε ο αναπληρωτής προεδρος της Συμμαχίας Στέλιος Αμερικάνος .

Επιπλέον, δήλωσε, τα κόμματα καταγράφουν όσους έχουν ψηφίσει και εξασκούν πίεση ακόμα και με κατ’ οίκον επισκέψεις ώστε οι πολίτες που επιλεγούν

να μην ψηφίσουν, να τους εξαναγκάσουν να το πράξουν.

"Ταυτόχρονα η παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων συνιστά, αυτή καθ΄αυτή, κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από την στιγμή που καταγράφεται από τα εν λόγω άτομα ποιος έχει παρευρεθεί και ποιος όχι στην ψηφοφορία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γνωρίζουν τα κόμματα εάν κάποιος πολίτης επέλεξε να μην ψηφίσει.

Οι πολίτες ακούνε και βλέπουν καθημερινά τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους. Τουλάχιστον την ιερή ώρα της ψήφου ας αφήσουν τους πολίτες ελεύθερους.

Με την πρόταση νόμου της Συμμαχίας Πολιτών καταργείται μια αναχρονιστική πρακτική η οποία δεν συνάδει με τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της δημοκρατίας μας.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός του εκλογικού συστήματος. Για αυτό και υποστηρίξαμε σθεναρά την οριζόντια ψηφοφορία, καταθέσαμε την πρόταση του Ανακλητού, ώστε οι πολίτες να μπορούν με τη ψήφο τους να ανακαλούν μέσω δημοψηφισμάτων τους εκλελεγμένους αντιπροσώπους τους που δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, και την αυτόματη εγγραφή των ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο μόλις κλείσουν το 18ο έτος.

Οι πρακτικές του παλαιοκομματικού κατεστημένου πρέπει να σταματήσουν. Όσα κοινοβουλευτικά κόμματα ευαγγελίζονται τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση θα πρέπει στηρίξουν την Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών".

Keywords
Τυχαία Θέματα