Πρόταση νόμου για ρύθμιση εξουσιών Γενικού Εισαγγελέα καταθέτει η Χαραλαμπίδου

Πρόταση νόμου για τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα του διαχωρισμού των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα, καθώς και το ανέλεγκτό του, καταθέτει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σε δηλώσεις της, η κ. Χαραλαμπίδου υπέδειξε ότι «ανοίγει ο δρόμος για διαχωρισμό εξουσιών. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε το Σύνταγμα».

Όπως είπε,

«είναι καιρός ν’ ανοίξει επί συγκεκριμένης πρότασης νόμου η συζήτηση για τροποποίηση του Συντάγματος, για να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις όλων».

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις άνευ αντικρίσματος που γίνονται για το θέμα.

Σε σχέση με την πρόταση νόμου που θα καταθέσει είπε τα εξής: «Ξεκίνησα εδώ και δύο χρόνια μελέτη μαζί με νομικούς, Βρετανούς και Κύπριους. […] Έχουμε νομικές αποφάσεις που καταδεικνύουν ζητήματα υψίστης σημασίας για διαφάνεια και λογοδοσία. […] Η σύγχρονη κοινωνία απαιτεί λογοδοσία και διαφάνεια από όλους. Η κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει. […] Δεν θα ήμουν συνεπής αν δεν κατέθετα πρόταση νόμου».

Με την πρόταση νόμου, κατέληξε η κ. Χαραλαμπίδου, ανοίγει ο δρόμος για την Κυβέρνηση, ώστε να καταθέσει νόμο για να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις, καθώς η Βουλή δεν μπορεί να αυξάνει «ούτε κατά ένα σεντ τον προϋπολογισμό».

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα επηρεάσει το χαμηλό βαρομετρικό «Αυγή» την Κύπρο (live εικόνα)

Keywords
Τυχαία Θέματα