Μέτρα πρόληψης ενόψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας από Δήμο Λάρνακας και ΣΑΛ

Μέτρα πρόληψης ενόψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας, εξέδωσαν ο Δήμος Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «συνεργεία του Δήμου, του ΣΑΛ και των άλλων Υπηρεσιών προέβησαν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται από σήμερα το απόγευμα μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου».

Ο Δήμος Λάρνακας «προτρέπει τους δημότες του όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του υποστατικού, οικίας, καταστήματος

ή αποθήκης τους, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από την αναμενόμενη αυξημένη βροχόπτωση».

Στα πλαίσια αυτά το κοινό καλείται να λάβει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα μεταξύ των οποίων «έλεγχο όλων των φρεατίων ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Ακόμα να μην αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα».

Ο Δήμος καλεί επίσης το κοινό «όπως βεβαιωθεί ότι δεν καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα και να ασφαλίσει τις ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα του έναντι του κινδύνου πλημμυρών. Ταυτόχρονα συστήνει, όπως όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων προμηθευτούν με αντλίες νερού και να ελέγξουν και να συντηρήσουν τις υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά».

Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ σημειώνουν ακόμα πως όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν σάκους ανασχέσεως (κενούς σάκους για άμμο) μπορούν να αποταθούν στην Πολιτική Άμυνα στο τηλέφωνο 24802034. Επίσης σε περίπτωση που δημότες χρειάζονται τη βοήθεια συνεργείων του ΣΑΛ ή του Δήμου Λάρνακας παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 24652075 και 97774487.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα