Πρώτα ΑΠΟΕΛ και μετά Απόλλωνας

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Ρόνι Λέβι και ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης έχουν το μυαλό τους στον αγώνα της Κυριακής

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου κόκα-κόλα την ομάδα του Απόλλωνα σε διπλές αναμετρήσεις, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, τα πάντα στην «Κυρία» περιστρέφονται γύρω από τις δυο αναμετρήσεις.

Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για διάκριση στη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Οι συζητήσεις στα social media

και σε οπαδικές σελίδες αφορούν τους δυο αγώνες κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Ο φίλαθλος κόσμος, όπως ήταν αναμενόμενο, εκφράζει μέσω των τοποθετήσεών του αισιοδοξία ότι η Ανόρθωση θα βρεθεί στον τελικό.

Η επίσημη Ανόρθωση ακολουθεί τη σωστή τακτική ότι η ομάδα εντός αγωνιστικού θα κάνει τα πάντα για να πάρει την πρόκριση, αναγνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζει μια πολύ ποιοτική ομάδα όπως ο Απόλλωνας.

Τη στιγμή που το μυαλό είναι στραμμένο σε αυτές τις αναμετρήσεις, διοίκηση και τεχνική ηγεσία θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να ισορροπήσουν την κατάσταση, έτσι ώστε το μυαλό των ποδοσφαιριστών να μην είναι αποκλειστικά σε αυτούς τους αγώνες.

Φυσικά είναι οι αναμετρήσεις της χρονιάς για την «Κυρία», όμως μέχρι να διεξαχθεί το «πρώτο ημίχρονο» του κυπέλλου υπάρχει ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ την Κυριακή.

Μια πολύ σημαντική αναμέτρηση, όχι γιατί υπάρχει το βαθμολογικό κίνητρο αλλά γιατί πρέπει να παρουσιαστεί σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση δημιουργώντας την κατάλληλη ψυχολογία ενόψει του πρώτου αγώνα με τον Απόλλωνα την Τετάρτη.

Φυσικά υπάρχει και το ερώτημα τι θα επιλέξει ο Ρόνι Λέβι. Αν δηλαδή θα αρχίσει την προετοιμασία του από τώρα για τον πρώτο αγώνα κυπέλλου, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ.

Πάνε αρκετά χρόνια
Η τελευταία φορά που οι δυο ομάδες βρέθηκαν στον θεσμό του κυπέλλου ήταν την περίοδο 2010-2011 και πάλι στην ημιτελική φάση, με τον Απόλλωνα να παίρνει την πρόκριση. Στο Τσίρειο Στάδιο ο αγώνας είχε λήξει 1-1 και στο «Αντ. Παπαδόπουλος» η ομάδα της Λεμεσού πήρε την πρόκριση στην παράταση, επικρατώντας με 2-1.

Η τελευταία πρόκριση της Ανόρθωσης με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο κύπελλο ήταν την περίοδο 2007-08, όταν έφτασε στον τελικό αποκλείοντας την ομάδα της Λεμεσού. Η «Κυρία» σε εκείνες τις αναμετρήσεις είχε ηττηθεί με 1-0 στη Λεμεσό και στον επαναληπτικό είχε νικήσει με 4-1.

Συνέχισαν την προετοιμασία
Χρονολογικά προηγείται ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ και μετά αυτός με τον Απόλλωνα. Ο Ρόνι Λέβι και οι ποδοσφαιριστές του επικεντρώνονται μόνο στην αναμέτρηση της Κυριακής, έχοντας στόχο και κίνητρα. Η προετοιμασία της «Κυρίας» συνεχίστηκε χθες, με τον Ισραηλινό προπονητή να έχει τα ίδια ονόματα στο απουσιολόγιό του.

Τους Αγκιλάρ και Κολούνγκα λόγω τραυματισμών και τους Βίκτορ και Σάντος λόγω τιμωρίας. Ο προπονητής της Ανόρθωσης όπως πράττει πάντα έχει ζητήσει απόλυτη συγκέντρωση για τον αγώνα αυτόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα