Προστασία των Ζώων:Eκφράζει ευαρέσκεια για υιοθέτηση Φριντ

Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων, σε ανοικτή επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζει την ευαρέσκειά της για την απόφασή του να υιοθετήσει ένα σκυλάκι από καταφύγιο και εύχεται όπως και άλλοι από τον πολιτικό χώρο πράξουν το ίδιο.

Τα αδικήματα σε βάρος των ζώων, σημειώνεται, είναι πάρα πολλά και οι διαδικασίες για τιμωρία αυτών που βασανίζουν ζώα είναι απλές με βάση των προνοιών των νόμων. Όμως, με την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους, η κατάσταση χειροτερεύει από χρόνο

σε χρόνο με όλες τις οδυνηρές επιπτώσεις.

Ακόμη και υποθέσεις για βασανισμό ή εξόντωση ζώων που οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, συνεχίζει η ανακοίνωση, αντιμετωπίζονται με χλιαρό τρόπο που δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για συμμόρφωση.

Το κράτος, αναφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων, απέτυχε να αποδείξει ότι σέβεται την εθελοντική δουλειά που προσφέρουν οι ζωοφιλικές οργανώσεις και αυτό φαίνεται από τη μείωση της κρατικής χορηγίας προς το ίδρυμα, η οποία έπεσε στα τετρακόσια ευρώ για το 2016.

Τονίζει τέλος ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα από μέρους του κράτους για σωστή και αποτελεσματική προστασία των ζώων, με "μία ειδική αστυνομία ζώων (δύο σε κάθε επαρχία) που θα παίρνουν χαμηλό μισθό και ποσοστά από τα εξώδικα που θα επιδίδουν σε αυτούς που άθελα ή θεληματικά αφήνουν τα ζώα τους να ταλαιπωρούνται".

Διαβάστε ακόμη: O νέος σκύλος του Προέδρου έφτασε στο Προεδρικό! (pics/vid)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα