Μαέστρος...ρομπότ, διευθύνει ορχήστρα

Το ρομπότ YuMi κλέβει την παράσταση από τον κορυφαίο Ιταλό τενόρο της Ιταλίας Andrea Bocelli, διευθύνοντας μια ιταλική ορχήστρα στην μουσική του Βέρντι. Μπορεί η φωνή του τενόρου να πλημμύρισε το τοσκανικό θέατρο, ωστόσο όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στον YuMi, τον αυτοματοποιημένο διευθυντή ορχήστρας δίπλα του, που κινούσε με μαεστρία τα χεράκια του.

Σχεδιασμένο από Ελβετούς επιστήμονες το ρομπότ κέρδισε τις εντυπώσεις διευθύνοντας την παράσταση για

6 λεπτά, στην παγκόσμια πρώτη της εμφάνισής του σε κόσμο. Ο “μαέστρος” YuMi, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη φράση «εσύ κι εγώ» (σ.σ. you-me), διδάχθηκε τις κινήσεις σε 17 ώρες από τον “ομόλογό” του Andrea Colombini, ενώ είναι χαρακτηριστική η ζωτικότητά του, που διατηρεί το ρυθμό στην ορχήστρα και κατευθύνει την ένταση της μουσικής.

Μάλιστα η περίπτωση του Andrea Bocelli είναι ιδιαίτερη καθώς είναι τυφλός και οποιαδήποτε μη προγραμματισμένη αύξηση ή μείωση του ρυθμού θα ήταν καταστροφική για εκείνον, καθώς δεν έχει τρόπο να δει τον μαέστρο. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Verdi της Πίζας την Τρίτη ως το μεγάλο φινάλε του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Ρομποτικής.

Ο YuMi μπορεί να κατευθύνει με τις κινήσεις του κομμάτια, αλλά δεν μπορεί να αυτοσχεδιάσει, να αντιδράσει ή να αλληλεπιδράσει με τους μουσικούς. Πάντως τα πήγε περίφημα και στα τρία κομμάτια που διηύθυνε, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης άριας La Donna e ‘Mobile, από την όπερα Rigoletto του Βέρντι.

This is the world's first robot to conduct an orchestra from CNBC.

Πηγή perierga.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα