Προσκυνητές από κατεχόμενα στο Xαλά Σουλτάν

Προσκυνητές από τα κατεχόμενα θα μεταβούν σήμερα στο τέμενος Xαλά Σουλτάν στη Λάρνακα, συνοδεία μελών Αστυνομίας και πολιτικού προσωπικού της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), που θα βοηθήσουν στην ομαλή διέλευση των προσκυνητών από το οδόφραγμα και τη μετάβασή τους προς και από το τέμενος.

Μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν και από την Αστυνομία κατά τη διακίνηση των προσκυνητών προς και από το τέμενος, καθώς και κατά την παραμονή τους εκεί, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο

Ειδήσεων ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σε σχέση με τον αριθμό των προσκυνητών από τα κατεχόμενα και των λεωφορείων που θα τους μεταφέρουν στο τέμενος, το γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ανέφερε πως λεπτομέρειες για το προσκύνημα θα ανακοινωθούν σήμερα από το γραφείο για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό (RTCYPP).

"Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται, αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα βρίσκονται στο οδόφραγμα για να βοηθήσουν στην ομαλή διέλευση των προσκυνητών προς και από το τέμενος Χαλά Σουλτάν", σημειώνεται στην απάντηση.

Εξάλλου, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, πως η Αστυνομία θα λάβει μέτρα ασφαλείας τόσο κατά τη μεταφορά των προσκυνητών προς και από τον χώρο του τεμένους όσο και κατά την παραμονή τους εκεί.

Ανέφερε πως στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν μέλη της Τροχαίας, της ΜΜΑΔ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και πως στο Αρχηγείο Αστυνομίας θα λειτουργήσει Κέντρο Συντονισμού της επιχείρησης.

Χθες, το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη επίσκεψη μεγάλου αριθμού προσκυνητών στο τέμενος Χαλά Σουλτάν με την ευκαιρία των εορτασμών του Κουρμπάν Μπαϊράμ ή Ίντ-αλ Άντχα και πως λόγω της επίσκεψης το τέμενος δεν θα είναι προσβάσιμο για το ευρύ κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα