Προς λήψη σημαντικών αποφάσεων για Δ.Υ- CYTA το Υπουργικό

Σημαντικές αποφάσεις για τη Δημόσια Υπηρεσία και τη CYTA, αναμένεται να λάβει το υπουργικό Συμβούλιο την Προσεχή Τετάρτη.

Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί ως είθισται τον Αύγουστο, στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος.

Το κυβερνητικό σχήμα θα έχει ενώπιον του βαρύνουσα ατζέντα, το περιεχόμενο της οποίας δεν είναι άλλο από τα νομοσχέδια για τη Δημόσια υπηρεσία, καθώς και την αλλαγή καθεστώτος στη CYTA.

Τα νομοσχέδια που αφορούν την αναδόμηση και μεταρρύθμιση

της Δημόσιας Υπηρεσίας, στην πλειοψηφία τους έχουν συμφωνηθεί, με τον υφυπουργό παρά των προέδρω και όλους τους εμπλεκομένους να συνέρχονται μέχρι και στο παρα πέντε των θερινών διακοπών, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία.

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα για την αλλαγή καθεστώτος στη CYTA και το μέλλον των εργαζομένων.

Τα συμβούλια των συντεχνιών διατυπώνουν σοβαρές διαφωνίες επί του κυβερνητικού εγγράφου και αναμένουν πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συνάντηση.

Συντεχνιακοί ανέφεραν στο ΣΙγμα ότι αν μέχρι την Τρίτη δεν έχουν την προεδρική απάντηση, δεν αποκλείεται αντιπροσωπεία των συμβουλίων να μεταβεί αυτόβουλα στο Τροόδος, την ημέρα της σύγκλησης του υπουργικού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ζητήσει από τους υπουργούς του αποτίμηση πεπραγμένων και από κοινού να θέσουν στόχους και προτεραιότητες για τη νέα σεζόν η οποία προμηνύεται δύσκολη και λόγω βουλευτικών εκλογών.

Το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει από τα κοινοβουλευτικά έδρανα όταν βρεθούν ενώπιον των κομμάτων προς ψήφιση, τα νομοσχέδια των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και εκείνα του ΓΕΣΥ που είναι επίσης στις προτεραιότητες, αλλά και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Της συνεδρίας του υπουργικού θα ακολουθήσει γεύμα, το οποίο θα παραθέσει προς τιμή των υπουργών και των συζύγων τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα