Προς δυναμικές κινητοποιήσεις οι νοσηλευτές

Τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία (95%) σε σημερινή ψηφοφορία τους, να στηρίξουν και να εξουσιοδοτήσουν το Δ.Σ. της συντεχνίας να υλοποιήσει την απόφασή του για δυναμικές κινητοποιήσεις προς διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Σχετική εξουσιοδότηση δόθηκε, κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στους χώρους εργασίας μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας, μετά την απόφαση των νοσηλευτών

θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του Δ.Σ. εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων για να ληφθούν αποφάσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας κ. Γιώργος Φρίξου σε δηλώσεις του τόνισε ότι το Δ.Σ. έλαβε εξουσιοδότηση για να προχωρήσει σε υλοποίηση των αποφάσεων του για κινητοποιήσεις. Οι Νοσηλευτές κατήλθαν αθρόα στις κάλπες, διεκδικώντας δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων τους.

«Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα του κράτους σε περίοδο Μνημονίου, όμως έχουμε κατ’ επανάληψη εκφράσει τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας και στον Υπουργό και σε άλλους επίσημους φορείς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ήλθε η ώρα όπως το νοσηλευτικό επάγγελμα να τεθεί στη θέση που του αξίζει», επισήμανε.Τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ. ΝΟ. διεκδικούν:

Aναπροσαρμογή της δομής των κλιμάκων μισθοδοσίας από την κλίμακα Α5–7–8 σε πανεπιστημιακή κλίμακα Α8-10-11.Aποπαγοποίηση των 189 θέσεων μόνιμου διορισμού που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) από το 2011 και την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής όπως έχει δρομολογηθεί σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα. Εξασφάλιση της σωστής στελέχωσης των τμημάτων στα δημόσια Νοσηλευτήρια.Μετατροπή της σύμβασης των επηρεαζόμενων νοσηλευτών από ορισμένης χρονικής διάρκειας σε αορίστου διάρκειας.Εισαγωγή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και κατάταξη του νοσηλευτικού επαγγέλματος στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα