Πρόταση νόμου το θέμα των ωραρίων από τη Συμμαχία Πολιτών

Πρόταση Νόμου για περιορισμό της εξουσίας έκδοσης διαταγμάτων για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα καταθέσει η Συμμαχία Πολιτών σε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Γιώργος Λιλλήκας μετά από συνάντηση που είχε με τον ΓΓ της ΠΟΒΕΚ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η Συμμαχία εξ αρχής τάχθηκε κατά της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων γιατί προβλέψαμε, όπως είπε, ότι αυτό το μέτρο θα ήταν καταστροφικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα της Κύπρου.“Δυστυχώς

επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας και πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους έχουν κλείσει, είτε αυτά είναι καταστήματα ένδυσης και υπόδησης είτε είναι μικροί φούρνοι και περίπτερα”, είπε.Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε τα προβλήματα συνεχίζουν, την ώρα που η Κυβέρνηση επιμένει ότι τα πάντα πρέπει να ρυθμίζονται από τους νόμους της αγοράς και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχουν τόσο στους ανθρώπους όσο και στις επιχειρήσεις.“Η Κυβέρνηση μας μιλά για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν. Αποκρύβει όμως την αλήθεια για το πόσες χιλιάδες νέοι άνεργοι έχουν προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ανέργων από το κλείσιμο των επιχειρήσεων”, ανέφερε.Από την πλευρά ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης αφού ευχαρίστησε τον κ. Λιλλήκα για τις πολύ ξεκάθαρες θέσεις και τη στήριξη που προσφέρει ανέφερε ότι η περίοδος των διαταγμάτων πρέπει να λήξει.“Έχει υποχρέωση η Βουλή, να θεσπίσει με τέτοιο τρόπο τους κανονισμούς και τον νόμο ούτως ώστε να αποκατασταθεί τόσο ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και ένα ωράριο καταστημάτων που θα είναι λειτουργικό, θα είναι ωφέλιμο και θα εξυπηρετεί τον καταναλωτή”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα