Προς απόρριψη η αναπομπή του Προέδρου για εκποιήσεις

Ύστατη προσπάθεια καταβάλλει η κυβέρνηση στο θέμα των εκποιήσεων. Συμβιβαστική πρόταση την οποία προσκόμισε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, προνοούσε αποδοχή της αναπομπής του προέδρου και εξαίρεση της πρώτης κατοικίας μέχρι την 31η Μαρτίου.

"Αυτό, αναμένεται να περιορίσει τις αντιδράσεις και τις επιπλοκές, θα δώσει χρόνο στη Βουλή να εξετάσει τα τέσσερα νομοσχέδια και θα επιτρέψει την κατάληξη σε σχέση με το πέμπτο νομοσχέδιο

αφερεγγυότητας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται προοπτικές για τη ρύθμιση των ζητημάτων και για συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΕΚΤ και επανόδου στις αγορές", είπε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Υπάρχει πιεστική ανάγκη για ρύθμιση του ζητήματος επισήμανε η υπουργός, χωρίς ωστόσο να πείθει την αντιπολίτευση που προσανατολίζεται στην απόρριψη της αναπομπής.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή δεν είναι αντισυνταγματικός και οι κανονισμοί του πλαισίου αφερεγγυότητας έχουν εξεταστεί νομοτεχνικά και βρίσκονται στην κατοχή του υπουργείου Εσωτερικών. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι το πέμπτο νομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα, καθώς είναι όπως εξήγησε σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την οριστικοποίηση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα