Πρόκριση στο τέλος για Γιουναιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη, όμως χρειάστηκε δύο γκολ στο τέλος (84’ Λίνγκαρντ, 90’ Λουκάκου) για να προκριθεί επί της Ντέρμπι.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε να μην ρισκάρει, κάνοντας εκτεταμένο ροτέισον στο ματς με την Ντέρμπι, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να σκοράρει η ομάδα του και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Όχι ότι δεν το άξιζε, καθώς οι κόκκινοι διάβολοι έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και τελικά επιβλήθηκαν με 2-0, με τον Λίνγκαρντ να δίνει ξανά

τη λύση και τον Λουκάκου να έρχεται από τον πάγκο για να τελειώσει τα πάντα.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Μέχρι το 21’ οι γηπεδούχοι είχαν ήδη χάσει πέντε ευκαιρίες (3’ Λίνγκαρντ, 5’ Πογκμπά, 17’, 19’ Ράσφορντ, 21’ Μάτα), όμως είτε η δική τους αστοχία είτε ο Κάρσον με τις αποκρούσεις του κρατούσαν το 0-0. Κάπου εκεί ήρθε ένα μικρό ξέσπασμα για την Ντέρμπι, που απείλησε σε τρεις περιπτώσεις (22’ Όλσον, 23’ Πιρς, 28’ Γουίναλ), αλλά μέχρι εκεί. Στο 35’ ο Ράσφορντ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την Γιουνάιτεντ να κυριαρχεί στη μεγαλύτερη διάρκεια. Μάτα (53’) και Λουκάκου (55’) έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, ο Λόρενς απείλησε από μακριά για την Ντέρμπι στο 59’ και στη συνέχεια μέχρι το τέλος είχαμε μόνο Γιουνάιτεντ. Ο Πογκμπά έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες, ο Ράσφορντ είχε και δεύτερο δοκάρι στο 71’ και ο Λίνγκαρντ έλυσε το γόρδιο δεσμό, κάνοντας το 1-0 με γκολάρα στο 84’. Αυτό ήταν το 11ό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, όσα είχε μαζί τις δύο προηγούμενες σεζόν! Τα πάντα είχαν τελείωσει, με τον Λουκάκου να κάνει το τελικό 2-0 στην κόντρα στο 90’.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Ερέρα, Πογκμπά, Μχιταριάν (46’ Λουκάκου), Μάτα (67’ Μαρσιάλ), Λίνγκαρντ, Ράσφορντ (80’ Φελαϊνί)

Ντέρμπι (Γκάρι Ρόουετ): Κάρσον, Γουίσντομ, Κίο, Πιρς, Όλσον, Χάντλστοουν, Τομ, Λόρενς (81’ Μπένετ), Ράσελ (78’ Χάνσον), Βάιμαν, Γουίναλ (67’ Βίντρα)

Keywords
Τυχαία Θέματα