Προκαταρκτικό Δημοψήφισμα

Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην ιδέα προκαταρκτικού δημοψηφίσματος ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Μ. Σιζόπουλος. Προκαταρκτικού, για το περιεχόμενο της περαιτέρω διαπραγμάτευσης του Κυπριακού. Ώστε ο ίδιος ο λαός, διά της πλειοψηφίας του, να δώσει, με τον πιο δημοκρατικό τρόπο, εντελώς συγκεκριμένη λαϊκή εντολή. Και ν’ αποφασίσει για τα όρια τού «δώσε - πάρε». Για τα περιθώρια των «κόκκινων γραμμών». Για τα όρια των «υποχωρήσεων».

Και το σαφές περιεχόμενο των διεκδικήσεών του. Δηλαδή: Σαφής και συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, προς τον εντολοδόχο του λαού, Πρόεδρο της Δημοκρατίας που διαπραγματεύεται το Κυπριακό.

Κ Α Ι ΕΙΝΑΙ επειγόντως αναγκαίο αυτού του είδους το δημοψήφισμα. Πρώτον, επειδή ο νυν ΠτΔ κ. Ν. Αναστασιάδης, όπως άλλωστε κι ο προκάτοχός του κ. Δ. Χριστόφιας, έχει παραβεί τις συγκεκριμένες επί του Κυπριακού προεκλογικές του δεσμεύσεις. Και γραπτές και προφορικές. Με τις οποίες είχε εξασφαλίσει τον Φεβρουάριο του 2013 τις νικητήριες ψήφους (εκ του ΔηΚο κι αλλού) που, τότε, τον ανέδειξαν Πρόεδρο. Κι αργότερα τον αποκήρυξαν:

Ο «σκελετός λύσης» που συνομολόγησε στην Κοινή Διακήρυξή του με τον κ. Ντ. Έρογλου 11.2.2014 κι από τον Μάιο 2015 διαπραγματεύεται με τον κ. Μ. Ακιντζί, αποτελεί: Παραβίαση της λαϊκής εντολής που είχε λάβει στις προεδρικές εκλογές. Συνιστά τεκμήριο ότι: Με ψευδείς παραστάσεις και δημαγωγίες εξαπάτησης του λαού, υπεξαίρεσε τότε τη λαϊκή εντολή. Για άλλα τον ψήφισαν. Και άλλα μεθόδευσε, αφ’ ότου εγκαταστάθηκε στο Προεδρικό.

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο κι εξίσου σημαντικό, στην τρέχουσα χρονική συγκυρία: Δέκα μήνες πριν αποφασίσει η πλειοψηφία του λαού ποιος θα είναι ο επόμενος ΠτΔ, ο κ. Αναστασιάδης, με τους κ.κ. Άντρο του ΑΚΕΛ και Αβέρωφ του ΔηΣυ, εκλιπαρεί τον κ. Ακιντζί για κατεπείγουσα «επανεκκίνηση» των διαπραγματεύσεων. Επί του ιδίου «σκελετού λύσης». Που εξ αρχής αποτελούσε παραβίαση της λαϊκής εντολής.

Χωρίς να ερωτηθεί, έκτοτε, ο λαός. Ο οποίος, ήδη, από τις βουλευτικές εκλογές του παρελθόντος Μαΐου 2016, μείωσε και υποβίβασε τη λαϊκή εμπιστοσύνη προς αμφότερα τα κόμματα, ΔηΣυ-ΑΚΕΛ: Μαζί έλαβαν το 36,45% του εκλογικού σώματος. Τη μειοψηφία: 19,85% ο ΔηΣυ. Και 16,6% το ΑΚΕΛ. Τεκμήριο ότι: Η πολιτική Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Ε Π Ι Π Λ Ε Ο Ν : Πολύ σημαντική μερίδα εκ του 36,45% που ψήφισαν, για πολλούς άλλους και διαφορετικούς λόγους στις 22.5.2016 ΔηΣυ &ΑΚΕΛ, διαφωνούν εντονότατα με το περιεχόμενο της «λύσης» που διαπραγματεύεται ο κ. Αναστασιάδης.

Κ Ι ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ διαχρονικό: Από το 1977 που ξεκίνησε, επί Μακαρίου, η διαπραγμάτευση της αποδεδειγμένα ανέφικτης επί 40 χρόνια «λύσης» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, χωρίς ποτέ να ερωτηθεί ο λαός, είναι καιρός να τεθεί σε πρακτική κι αποφασιστική λειτουργία η δημοκρατία: Η λαϊκή κυριαρχία και επί του Κυπριακού. Με προκαταρκτικό δημοψήφισμα.

Για συγκεκριμένη λαϊκή εντολή επί συγκεκριμένης για το Κυπριακό και το περιεχόμενο της «λύσης» πολιτική. Και όχι «ό,τι καπνίσει» του όποιου υποκλέπτει με δημαγωγίες και ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις τις νικητήριες ψήφους των εκάστοτε προεδρικών εκλογών…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Το «χωρίς αποτέλεσμα δείπνο» των κ.κ. Αναστασιάδη - Ακιντζί - Έιντε (ή Άιντα, ή Άιντε), τέσσερεις ολόκληρες ώρες προψές Κυριακή στο Λήδρα Πάλας, το οποίο πέτυχαν πηγαίνοντας στα κατεχόμενα οι κ.κ. Άντρος &Αβέρωφ, οφείλεται άραγε στο ότι ο κ. Ακιντζί περιμένει να δει και ν’ απολαύσει την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις ψήφους των 18+16 βουλευτίνων και βουλευτών ΔηΣυ &ΑΚΕΛ, την πρακτική εφαρμογή της υποταγής και της υποτέλειας που του προσέφεραν αυτοπροσώπως σπεύσαντες «απορρήτως» στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα εδάφη, οι κ.κ. Αβέρωφ &Άντρος, διατάσσοντες τους 18+16 της Βουλής;
Λάζ. Α. Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα