Προεκλογική κόντρα στο ΣΙΓΜΑ για αίτημα παραίτησης Πετρίδη

Νέα προεκλογική διαμάχη ξέσπασε στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ, με αφορμή ανακοίνωση του επιτελείου του Σταύρου Μαλά, στην οποία ζητεί την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη και τον διορισμό υπηρεσιακού, για την διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών.

Όλοι οι εκπρόσωποι των επιτελείων πλην ασφαλώς του Νίκου Αναστασιάδη, κάκισαν την

στάση του υπουργού Εσωτερικών και την ενεργό εμπλοκή του στον προεκλογικό αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Επ. Μαλά: Ζητεί την παραίτηση του ΥΠΕΣ Κ. Πετρίδη

Ο κ. Περδίκης, εκ μέρους του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου υπενθύμισε ότι τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης.

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο Επιτελείο Μαλά για διορισμό υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών

Η πρακτική αυτή, σημείωσε ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εφαρμόστηκε από τον Πρόεδρο Κληρίδη για να διασφαλιστεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών ως προϊστάμενος της διεξαγωγής των εκλογών δεν θα έχει εμπλοκή στην διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Επιτελείο Αναστασιάδη: Δεν θυμόμαστε ο κ.Σ.Μαλάς να ζήτησε το 2013 την παραίτηση της κ. Ε.Μαύρου

Εκ μέρους του επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Δώρος Χριστοδουλίδης, σημείωσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα κατέλθουν στις Κύπρο εκπρόσωποι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΟΣΑΕ) για να παρακολουθήσουν την προεκλογική εκστρατεία.

Διαβάστε επίσης: Επιτελείο Παπαδόπουλου: Ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να αντικαταστήσει τον Υπουργό Εσωτερικών

Με την σειρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου χαρακτήρισε πρωτοφανή τα ήθη που εισήγαγε η κυβέρνηση τόσο για τα εγκαίνια στα οποία προβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα όσο και για την άμεση εμπλοκή του υπουργού Εσωτερικών στον προεκλογικό αγώνα.

«Η εμπλοκή των υπουργών στην προεκλογική προσπάθεια του Προέδρου τους πρέπει να γίνεται με φειδώ, να μην προκαλείται το δημόσιο αίσθημα. Δεν είναι σωστό να καλείται ο κάθε υπουργός στα επιτελεία αν επαρχία και να απαντά, να εξυπηρετεί και να δεσμεύεται για σειρά θεμάτων και αιτημάτων που απασχολούν τον κυπριακό λαό» τόνισε ο εκπρόσωπος του επιτελείου Σταύρου Μαλά.

Για να προσθέσει: «Ο υπουργός Εσωτερικών έχει διολισθήσει. Δεν μπορεί ο έφορος των εκλογών ο επικεφαλής των Εκλογών, ο αρμόδιος υπουργός και το αρμόδιο υπουργείο να γυρίζει τα εκλογικά επιτελεία, τα χωριά και τις πόλεις και με τρόπο εξεζητημένο να προκαλεί».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και εκπρόσωπος του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη Νίκος Νουρής απαντώντας στα πυρά δήλωσε: «Να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την αναγνώριση από τους πολιτικούς αντιπάλους για την ορθότητα να διορίζει τότε υπουργό εσωτερικών.

Ενώ συνεχίζοντας αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση Χριστόφια αφού ήταν τόσο ορθή η απόφαση του Γλαύκου Κληρίδη δεν έπαυσε την τότε υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου όταν διεκδικούσε ο Σταύρος Μαλάς χαρακτηρίζοντας «άστοχη» την ανακοίνωση του επιτελείου του.

Υπενθυμίζουμε ότι το επιτελείο του Σταύρου Μαλά εξέδωσε ανακοίνωση την Δευτέρα 8/1 ζητώντας την παραίτηση του κ. Πετρίδη και τον διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά σε ανακοίνωση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα