Πρόεδρος της ΚΣ του ΣτΕ η Στέλλα Κυριακίδου

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου.

Η κα Κυριακίδου εξελέγη με 134 ψήφους υπέρ, έναντι 84 ψήφων που έλαβε ο Λιθουανός ανθυποψήφιός της Eμμανουέλις Ζίνγκερις.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο τη Δευτέρα σε ειδική Ολομέλεια, η οποία ακολούθησε την παραίτηση του Ισπανού Πέντρο Αγκραμούντ την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Κυριακίδου είναι μέλος του προεδρείου της Συνέλευσης από τον Ιανουάριο

του 2016, καθώς και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης, ενώ ηγείται της αντιπροσωπίας της Βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου στην Κ.Σ.Σ.Ε από το 2012.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την κα Κυριακίδου μέσω twitter, λέγοντας ότι η εκλογή αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα.

Μεγάλη τιμή για τη χώρα μας η εκλογή της Στέλλας Κυριακίδου ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ. Συγχαρητήρια @StellaCysky!

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) October 10, 2017

Συγχαρητήρια έστειλαν μέσω twitter, τόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Περήφανος για Στελλα Κυριακιδου. Πρόεδρος Συμβουλίου Ευρώπης. Η αξία μέτρα #Cyprus

— Averof Neofytou (@AverofCY) October 10, 2017

Congrats @StellaCysky for election as PACE President pic.twitter.com/WnLaXpWxZK

— Harris Georgiades (@Georgiades_H) October 10, 2017


Ανακοίνωση Πρ. Προδρόμου εκ μέρος του ΔΗΣΥ:

Θέλουμε να συγχαρούμε την Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ και Βουλευτή Λευκωσίας Στέλλα Κυριακίδου, η οποία εξελέγη σήμερα Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ)

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διεθνή επιτυχία, η οποία τιμά τόσο την Παράταξή μας όσο και την Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας, με την Στέλλα Κυριακίδου, εξασφαλίζει μια τόσο σημαντική θέση σε διεθνές επίπεδο.

Θέλουμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην νέα Πρόεδρο της ΚΣΣΕ στο έργο της, έχοντας την βεβαιότητα ότι η Αντιπρόεδρος μας μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της συμβάλλοντας στην επιτυχία των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την χώρα μας.

Ποια είναι

Η Στέλλα Κυριακίδου είναι παντρεμένη με τον Κίκη Κυριακίδη, με τον οποίο έχει δύο παιδιά, τον Γιάννη 34 και τον Μιχάλη 30 ετών και έναν εγγονό τον Φίλιππο-Κίκη

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας, ενώ είναι κάτοχος Master’s Degree στην Ψυχολογία στο Πανεπιστημίου Manchester. Επίσης έλαβε υποτροφία Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής Λονδίνου στην Παιδοψυχολογία και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια σε Ψυχολογικές Επιπτώσεις σε Παιδιά και Έφηβους με Καρκίνο και Λευχαιμία, στην Βία στην Οικογένεια, σε Μαθησιακές Δυσκολίες σε Παιδιά, στη Διασυνδετική Συμβουλευτική Ψυχιατρική σε Γενικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο κ.ά.

Εργάστηκε ως Κλινική Ψυχολόγος στο Τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Υπουργείο Υγείας (1979 – 2006) κι εξελέγη μέλος του Κυπριακού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο 2006 και από τον Μάιο 2013 είναι Αντιπρόεδρος Β’ του Δημοκρατικού Συναγερμού

Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, μέλος της Επιτροπής Υγείας, και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ)

Είναι Επικεφαλής Κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) (από 2012), ενώ διετέλεσε Βουλευτής – σύνδεσμος για την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών (από 2012), Γενική Εισηγήτρια της ΚΣΣΕ για τα Παιδιά ( 2013 – 2015), Μέλος του Προεδρείου της ΚΣΣΕ (από 2015) και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, Υγείας και Περιφερειακής Ανάπτυξηςτης ΚΣΕΕ (από 2016).

Keywords
Τυχαία Θέματα