Πρόεδρος ΛΟΑΤ γι' αναβολή παράστασης: Ομοφοβία & σκοταδισμός

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας να αναβληθεί η παράσταση του ΘΟΚ «Cock», που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον Δήμο στις 6 Δεκεμβρίου.

Όχι στην παράσταση “Cock” αποφάσισε ομόφωνα ο Δ.Σωτήρας

Την αντίθεση του με την αναβολή της παράστασης εξέφρασε στο Sigmalive ο πρόεδρος Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, Κώστας

Γαβριηλίδης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι ένα λυπηρό γεγονός και οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την αναβολή είναι η ομοφοβία και ο σκοταδισμός.

Διαβάστε επισης τι λεει ο σκηνοθετης: Σκηνοθέτης «Cock»: «Δε χωράει στο μυαλό μου…»

Τόνισε ότι η σωστή αντίδραση του ΘΟΚ είναι να επιμένει να γίνει η παράσταση, αφού αποτελεί δικαιολογία ότι μπορεί να προκληθούν εντάσεις και αντιδράσεις. Η σωστή αντιμετώπιση, όπως ανέφερε, είναι να γίνει η παράσταση αλλά με σωστή αστυνόμευση, ώστε να μην προκληθούν εντάσεις.

Συμπλήρωσε ότι δεν αφορά μόνο την ΛΟΑΤ κοινότητα το ζήτημα, αλλά αφορά γενικά την ελευθερία έκφρασης.

Ο κύριος Γαβριηλίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτα προκλητικό στην συγκεκριμένη παράσταση, θεωρώντας ότι τις αντιδράσεις προκάλεσε ο τίτλος του έργου, αφού υπήρξαν κι άλλα έργα με παρόμοιο περιεχόμενο που δεν προκάλεσαν αντιδράσεις και πέρασαν απαρατήρητα.

Κλείνοντας τόνισε ότι είναι καθαρά θέμα ομοφοβίας, την οποία δεν έχουν κατανοήσει. Με αυτή την πράξη, συμπληρώνει, στερούν το δικαίωμα στα ΛΟΑΤ άτομα της περιοχής να δουν την παράσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα