Πρόεδρος ΚΟΕΑΣ: Πρέπει να μειωθεί το μισθολόγιο του ΚΟΑ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) Αντώνης Δράκος, κατά τον απολογισμό του 2017 στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ΚΟΑ λέγοντας ότι πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του οργανισμού.

Ο κ. Δράκος εξέφρασε την πεποίθηση πως τα χρήματα που η Πολιτεία παρέχει στον αθλητισμό είναι αρκετά για να χρηματοδοτήσουν κάθε δραστηριότητα και να ωθήσουν όλα τα αθλήματα προς καλύτερα επιτεύγματα, αλλά συνέχισε, αυτό δεν

μπορεί να επιτευχθεί δίχως τη πλήρη αναθεώρηση των δαπανών του ΚΟΑ.

«Πρέπει να επιδειχθεί θάρρος για να επιτευχθεί εξισορρόπηση της κατανομής των κεφαλαίων που διαθέτει ο ΚΟΑ», συνέχισε προσθέτοντας ότι πρέπει να μειωθεί δραματικά το λειτουργικό κόστος του ΚΟΑ, καθώς δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία που διατηρεί το μισθολόγιο του Οργανισμού σε ίσο ποσό με τη συνολική δαπάνη για τον αγωνιστικό αθλητισμό.

Ανέφερε περαιτέρω ότι δεν μπορεί να ξοδεύονται περισσότερα χρήματα για τους γυμναστές που πηγαίνουν στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς για να κάμουν γυμναστική στους εθνοφρουρούς παρά για όσα προβλέπονται για όλους τους ομοσπονδιακούς προπονητές όλων των αθλημάτων.

«Πρέπει να ξεκαθαρισθεί μια και καλή. Ο ΚΟΑ δεν κάνει αθλητισμό. Αθλητισμό κάνουν οι Ομοσπονδίες. Ο ΚΟΑ κάνει εποπτεία και δεν μπορεί η εποπτεία να κοστίζει περισσότερα από το αντικείμενο που εποπτεύει»», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε επίσης στον εορτασμό της συμπλήρωσης των 120 ετών από την ίδρυση του ΣΕΓΑΣ, στον οποίο εκπροσώπησε την ΚΟΕΑΣ
γιορτάστηκαν τα 120 χρόνια από την ίδρυση του στη παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και με όλη την επισημότητα που απαιτούσε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός.

Ιδρυτικά μέλη του ΣΕΓΑΣ, είναι ο Γ.Σ. Ολύμπια της Λεμεσού, και ο Γ.Σ. Παγκύπρια της Λευκωσίας και μας απονεμήθηκαν τιμητικά έπαθλα.

Ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Αντώνης Γεωργαλλίδης στο δικό του απολογισμό για το 2017 τόνισε ότι ΄΄ μέσα σε αυτή τη χρονιά ως ΚΟΕΑΣ πετύχαμε σημαντικά , μπορούσαμε περισσότερα θα πετύχουμε πολλά, ζητούμε όμως τη στήριξη και τη βοήθεια όλων των αρμοδίων .΄΄

Αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αθλητών, αθλητριών σε Παγκόσμιο , Ευρωπαϊκό και Παγκύπριο επίπεδο εξαίροντας τις προσπάθειες των Απόστολου Παρέλλη στη δισκοβολία, Μίλαν Τραίκοβιτς στα 110μ. εμπόδια, Νεκταρίας Παναγή στο μήκος, Ελένης Αρτυματά στα 400μ. , και Ντακμάρα Χάντζλικ στο Μαραθώνιο.

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής στάθηκε στις επιτυχίες που σημείωσαν νεαροί αθλητές, αθλήτριες, όπως ο Χρίστος Ταμάνης στο επί κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων, αρυρό μετάλλιο , της Στυλιάνας Κυριακίδου στη σφαιροβολία στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων , χάλκινο μετάλλιο, και Χριστόφορου Γενεθλή, Γιώργου Κονιαράκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα