Συνέντευξη Τύπου Έιντε για τη Διάσκεψη στο Crans-Montana

Συνέντευξη Τύπου σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Crans-Montana, θα παραθέσει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε από τη Γενεύη.

Μιά μόλις μέρα πριν την επίσημη έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο, ο Έιντε βρίσκεται ήδη στην Ελβετία και προετοιμάζει τις εργασίες εν όψει αυτής της κρίσιμης για το Κυπριακό συνάντησης.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αναμένεται

να παραθέσει στις 12.00 ώρα Κύπρου, Συνέντευξη Τύπου από το Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη, στην οποία θα ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα σχετικά με τα όσα λέγονται τόσο για το Κοινό Έγγραφο όσο και για τη διαδικασία και το περιεχόμενο της Διάσκεψης.

Οι δηλώσεις Έιντε αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Νορβηγός διπλωμάτης είναι το κεντρικό πρόσωπο των επικρίσεων αλλά και των εξελίξεων τις τελευταίες ημέρες και οι θέσεις του κρίνονται ως άκρως σημαντικές εν όψει της Διάσκεψης. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι τις πρώτες δυο κρίσιμες μέρες είναι το άτομο που θα έχει τον ρόλο του καθοδηγητή και του υπεύθυνου για τις συναντήσεις των πλευρών, μια και ο Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να βρεθεί στο ελβετικό θέρετρο στις 30 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα