Προεδρικές εκλογές: Τύμπανα πολέμου στα επιτελεία

Ανεβαίνουν οι τόνοι στα επιτελεία των κομμάτων με καυστικές δηλώσεις δημιουργώντας πολεμικό κλίμα. Τον χορό των ανακοινώσεων άνοιξε το επιτελείο Μαλά εκφράζοντας ανησυχία για τη συνάντηση Αναστασιάδη - Γκουτέρες, κακίζοντας τη μη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και τη μη διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Το επιτελείο Σταύρου Μαλά είπε χαρακτηριστικά "Μας ανησυχούν αυτά που δεν γνωρίζουμε: Ποια είναι η στρατηγική του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για τις εξελίξεις στο Κυπριακό; Τι προτίθεται να ζητήσει από τον ΓΓ του ΟΗΕ; Γιατί δεν συγκάλεσε το

Εθνικό Συμβούλιο ως όφειλε και απέφυγε οποιαδήποτε διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου;

Δριμεία επίθεση στον Γιώργο Λιλλήκα και από το ΑΚΕΛ, που αναφέρει ότι δε μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τη στήριξη των δικών του στελεχών πόσο μάλλον της κοινωνίας ευρύτερα.

Αμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, που όπως ειπε, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χωρίς να ακούσει τις πραγματικές του δηλώσεις, στηριζόμενος σε ερωτήσεις που δεν ανταποκρίνονταν στο τι είπε, προσπαθεί για ακόμα μια φορά κατα την έκφραση του να παραποιήσει τα λεχθέντα του.

Το κίνημα Αλληλεγγύης ανέφερε ότι "Ο Γ.Γ.του ΑΚΕΛ ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο Παγκύπριο Συνέδριο για τις Προεδρικές Εκλογές, για να «διαφωνήσει» με την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι: Είναι αυτή την πολιτική που στήριζε με νύχια και με δόντια για 4,5 χρόνια".

Το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "οι συνομιλίες στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας πρέπει να εγκαταλειφθούν άμεσα, για να διεκδικήσουμε ένα φυσιολογικό κράτος".

Δυστυχώς αναφέρεται στην ανακοίνωση το ΕΛΑΜ επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα