Προδρόμου: Υπερβολικές οι επικρίσεις κατά Αναστασιάδη

Αποδεικνύεται ότι οι υπερβολικές ανησυχίες για το τι θα έπραττε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αβάσιμες και κάποτε επίμονες επικρίσεις δεν είχαν πραγματικό λόγο δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

Τώρα, δήλωσε ο κ. Προδρόμου, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα και να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια συμφωνία, στη βάση ενός λογικού συμβιβασμού, για να τερματιστεί η κατοχή το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, είπε, εξακολουθεί

να υπάρχει και η ανάγκη η Τουρκία να λάβει εκείνες τις απαραίτητες αποφάσεις, ιδιαίτερα σε ζητήματα ασφάλειας, εγγυήσεις και στο εδαφικό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υποστήριξε ο Πρόδρομος Προδρόμου, κατάφερε να αντιπαρέλθει τη σπουδή της τουρκικής πλευράς και την όποια τυχόν πίεση της, είτε για να μας ωθήσουν σε μια πρόωρη διεθνή διάσκεψη είτε για να βάλουν χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα δημιουργούσαν πίεση. Ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι το γεγονός πως έχει επιτευχθεί πρόοδος μεταφέρει πίεση στην Τουρκία και αναμένεται η αντίδραση της τουρκικής πλευράς.

O εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα γίνουν τώρα οι θεματικές συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στα ανοιχτά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα