H τριμερής στη Νέα Υόρκη μέσα από τον τουρκοκυπριακό Τύπο

Η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη είναι το κύριο θέμα στις πέντε τ/κ εφημερίδες, με τις δύο να το έχουν δευτερεύον θέμα. Αναφορά όμως γίνεται και στα θανατηφόρα δυστυχήματα, τις επικρίσεις “βουλευτή” του ΚΕΕ στους “υπουργούς” της “συγκυβέρνησης” στην οποία μετέχει και το κόμμα του, ένα νέο οδικό ατύχημα, την ανεργία κ.ά.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Στ' ανοικτά σιγά - σιγά”, δημοσιεύει τη φωτογραφία που ανέβασε από τον 38ο όροφο του κτιρίου

των ΗΕ λίγο πριν την έναρξη της τριμερούς συνάντησης, ο Μουσταφά Ακιντζί κοιτώντας από το παράθυρο τη θέα της θάλασσας. Η εφημερίδα γράφει ότι η αναμενόμενη εδώ και εβδομάδες συνάντηση της Νέας Υόρκης ήταν απογοητευτική και πως ο Μπαν Κι μουν στη δήλωσή του μετά αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι στη Συρία. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση διάρρηξης διαμερίσματος από δύο άτομα, τα οποία ξυλοκόπησαν και απείλησαν τη νεαρή ενοικιάστρια για να τη βιάσουν τελικά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοδρομία που πραγματοποιεί η ένωση T/κ γιατρών με την ομοσπονδία ποδηλασίας κάθε χρόνο.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) έχει τίτλο “Μεσολαβεί ο Μπαν” και γράφει ότι βγήκε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας από τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη που διήρκεσε αντί για 45 λεπτά, 1.5 ώρα και προτάσσει τη δήλωση του ΓΓ μετά την τριμερή ότι ενθάρρυνε και τους δύο ηγέτες να εμπλακούν στη διαδικασία με αποφασιστικότητα, θάρρος και δημιουργικότητα. Στο δεύτερο θέμα του πρωτοσέλιδου αναφέρει ότι αυτοκίνητο στην περιοχή κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου βγήκε εκτός δρόμου λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα οι τέσσερις επιβάτες να τραυματιστούν.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με κύριο τίτλο “Δυναμική στήριξη στη διαδικασία από τον Μπαν” αναφέρεται στη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ μετά την τριμερή συνάντηση με τους δύο ηγέτες, τονίζοντας την ετοιμότητα να στηρίξει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και την υπογράμμιση του παράγοντα χρόνου. Αναφέρεται επίσης στη συνέντευξη του Εσπεν Μπαρθ Έιντε στην απεσταλμένη της εφημερίδας ότι στον ορίζοντα υπάρχει μια νέα τριμερής. Αλλού γράφει ότι αυξάνεται η ανεργία, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που υποβάλλουν αίτημα για επίδομα ανεργίας να είναι νέοι και στην Αμμοχώστο. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από άδεια μπουκάλια παραπλεύρως του δρόμου Αγίου Δομετίου – Γερόλακκου και γράφει για ντροπιαστική εικόνα που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) στεγάζει το πρωτοσέλιδό της κάτω από τον τίτλο “722 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο σε 16 χρόνια” και γράφει ότι τα τροχαία δυστυχήματα είναι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα και εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Αλλού με τίτλο “Δεν βγήκε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα από την τριμερή” γράφει ότι ο ΓΓ ενθάρρυνε τους δύο ηγέτες να συνεχίσουν και ο Ακιντζί δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η απαισιοδοξία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο πλαίσιο του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή υπήρξε αύξηση 35% στο εμπόριο με τη “νότια” Κύπρο το πρώτο μισό του 2016.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Το ντέρτι των υπουργών είναι να κάνουν διαφήμιση” αναφέρεται σε δηλώσεις του “βουλευτή” του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επικρίνει τους “υπουργούς” ότι βγαίνουν και διαφημίζουν καθημερινά το τι θα κάνουν, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Αλλού με τίτλο “Συνέχεια για το τέλος του 2016!” γράφει ότι αυτή είναι η κοινή αντίληψη που βγήκε χθες από την τριμερή της Νέας Υόρκης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εξαφανίζονται και οι μαύρες ελιές αφού φέτος η σοδειά ήταν πολύ μειωμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα