Πρέσβης Ιταλίας: Ελπίδα για πολλούς ανθρώπους η Ευρώπη

Ένα από τα διδάγματα των τελευταίων 60 ετών είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απόλυτα επιτυχής όταν ξεπερνά τα συμφέροντα σε πνεύμα αλληλεγγύης και με μια ισχυρή δέσμευση για το κοινό μας έργο, δήλωσε ο Πρέσβης της Ιταλίας Guido Cerboni σε εκδήλωση απόψε για τα 60χρονα της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης.

Αναφερόμενος στην διακήρυξη που υπογράφηκε την περασμένη βδομάδα από του αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, ο Ιταλός Πρέσβης είπε ότι ο καθένας έδωσε κάτι στο όνομα του κοινού συμφέροντος, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν ένα σπουδαίο

αποτέλεσμα, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι τον Μάρτιο του 2007, η Διακήρυξη του Βερολίνου για την 50ή επέτειο υπεγράφη μόνο από τους τότε Προέδρους του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής, καθώς και από την Καγκελάριο Μέρκελ αφού η Γερμανία ασκούσε την προεδρία του Συμβουλίου.

Ο Ιταλός Πρέσβης είπε ότι σήμερα η Ευρώπη αποτελεί ελπίδα για πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο για τους Ευρωπαίους αλλά και άλλους εκτός Ευρώπης. Σημείωσε ακόμη πως ορισμένες επέτειοι είναι χρήσιμο να τιμώνται, καθώς μας φέρνουν αναμνήσεις από τα συλλογικά μας επιτεύγματα και μας δίνουν μια καλύτερη επίγνωση του πού βρισκόμαστε και πού πάμε στο μέλλον.

Σημείωσε ότι η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ξεκίνησε λίγα χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι προκλήσεις ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Σήμερα, κατέληξε, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι «έχουμε ενωθεί για το καλύτερο» και ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το καλύτερο μέσο για την επίτευξη των στόχων μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα