Mαρκοπουλιώτης: Eιλικρινής συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ

Πρέπει να έχουμε μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση σχετικά με την κατεύθυνση που επιθυμούμε να πάρει η Ένωσή μας στο εγγύς μέλλον και εναπόκειται τώρα στους ηγέτες των κρατών μελών, στα κοινοβούλια, στα πολιτικά κόμματα, στους κοινωνικούς εταίρους και, σε τελική ανάλυση, στους πολίτες, να αποφασίσουν μετά την έναρξη της συζήτησης της Κομισιόν για τη Λευκή Βίβλο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης.

Σε χαιρετισμό σε εκδήλωση για την 60ή επέτειο

από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης ο κ. Μαρκοπουλιώτης ανέφερε ότι κοινός παρονομαστής στη Λευκή Βίβλο είναι η ενότητα μεταξύ των 27 κρατών μελών και αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουμε.

"Πολύ απλά, δεν υπάρχει χρόνος για να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να ισχυριζόμαστε ότι όλα είναι εντάξει. Δεν είναι. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δε θα εξαφανιστούν από μόνα τους. Ο διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να γίνει. Ωστόσο, ο διάλογος αυτός πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα. Με την άνοδο του λαϊκισμού, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να μην υποκύπτουμε σε ψευδείς ειδήσεις, εναλλακτικά γεγονότα ή απλά ψέματα", ανέφερε.

Ο κ. Μαρκοπουλιώτης είπε ότι και σήμερα οι πολίτες στρέφονται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξεύρεση λύσεων σημειώνοντας πως ακόμη και με την κριτική που γίνεται αποδεικνύεται ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ζητήματα, τα οποία τα κράτη μέλη απλά δεν μπορούν να επιλύσουν από μόνα τους.

"Υπάρχουν προβλήματα που απαιτούν μια ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό έγινε το 1957 και το 1987. Αυτό ισχύει σήμερα και αυτό θα ισχύει και στο μέλλον. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Γιούνκερ, «Μόνο εάν παραμείνουμε ενωμένοι μπορούμε να κληροδοτήσουμε μια πιο ευημερούσα, πιο κοινωνική και πιο ασφαλή Ευρώπη στις μελλοντικές γενιές. Μια Ένωση αλληλεγγύης που θα είναι ισχυρή και θα διέπεται από πνεύμα γενναιοδωρίας τόσο εντός όσο και εκτός της Ένωσης. Μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και δεν χάνει τον εαυτό της στις λεπτομέρειες»", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα