Πρ.ΔΗΚΟ: Πρόσθετα μετρα για επανεκκίνηση της οικονομίας

Η οριακή ανάπτυξη ή οριακή ύφεση καταδεικνύει ότι αν δεν πάρουμε άλλα μέτρα, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των τραπεζών, δεν πρόκειται να δούμε μια πραγματική επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως άμεσα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρύπες των τραπεζών.

Σε

δηλώσεις του, στο περιθώριο της ημερίδας, που διοργάνωσε το κόμμα του, για την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Παπαδόπουλος χαιρέτισε τη νέα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας πως η διευθέτηση της εκκρεμότητας, που αφορούσε το πλαίσιο αφερεγγυότητας, έχει συμβάλει ακριβώς σε αυτή την αναβάθμιση.

Είπε ότι έχουν προσπαθήσει να βοηθήσουν σε ό,τι αφορά την ανάκτηση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομία, ωστόσο, πρόσθεσε δεν σημαίνει πως επειδή το κόμμα του ψήφισε το πλαίσιο αφερεγγυότητας σημαίνει και ότι συμφωνεί με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

“Η οριακή ανάπτυξη ή οριακή ύφεση αυτό που καταδεικνύει είναι ότι αν δεν πάρουμε άλλα μέτρα, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των τραπεζών δεν πρόκειται να δούμε μια πραγματική επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας. Πρέπει άμεσα να πάρουμε και άλλα μέτρα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις τρύπες των τραπεζών, να δημιουργηθεί μια τράπεζα διαχείρισης προβληματικών δανείων και να ζητηθεί επιστροφή των κεφαλαίων, που κλάπηκαν από τους Κύπριους καταθέτες, με την αδικαιολόγητη απόφαση του κουρέματος των καταθέσεων του Μαρτίου του 2013”, είπε.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα