Πρ.ΔΗΚΟ: Που βρίσκει την αισιοδοξία για Κυπριακό ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ;

To κλειδί της λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα, η οποία δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια τις αδιάλλακτες και απαράδεκτες θέσεις της, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο οποίος βλέπει λύση μέσα στο 2015.

Ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε που στηρίζει την αισιοδοξία του ο Τζον Κέρι τονίζοντας ότι «δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε αλλαγή στη

στάση της Τουρκίας, η οποία παρουσιάζει τις ίδιες πάγιες, αδιάλλακτες, απαράδεκτες θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και χρόνια».

Κατ’ ακρίβεια, συνέχισε, οι θέσεις της Τουρκίας έχουν γίνει και χειρότερες, υπενθυμίζοντας την «προκλητική αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυριαρχίας μας και σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, αλλά ιδιαίτερα στην ΑΟΖ μας μέσω της άσκησης της μοντέρνας εκδοχής της πολιτικής των κανονιοφόρων».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την εκτίμηση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ότι η αισιοδοξία Κέρι στηρίζεται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή συγκλίνουν όλα τα δεδομένα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως διαφωνεί με αυτήν την εκτίμηση, αφού «απουσιάζει ο πιο σημαντικός παράγοντας που είναι η πολιτική βούληση της Τουρκίας να λύσει το Κυπριακό, με μια λύση φυσικά που θα είναι βιώσιμη και λειτουργική για τον Κυπριακό Ελληνισμό και όχι μια λύση εθνικού ξεκαθαρίσματος, που είναι αυτό θέλει η Τουρκία».

« Άρα, για να λυθεί το Κυπριακό πρέπει να θέλει να το λύσει η Τουρκία, γιατί το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας επίσης τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως η Ε/κ πλευρά αναμένει να δει τα αποτελέσματα τους, «όχι γιατί θέλουμε να επικυρώσουμε αυτές τις παράνομες εκλογές, αλλά επειδή είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο διαπραγματευτής της Τ/κ κοινότητας».

«Τον κ.Έρογλου τον γνωρίζουμε, δυστυχώς τον ζήσαμε από πρώτο χέρι και ξέρουμε ότι μαζί του δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική επίλυσης του Κυπριακού», είπε και τόνισε ότι δεν σημαίνει πως με μια πιθανή εκλογή του Μουσταφά Ακκιντζί θα λυθεί το Κυπριακό.

Το Κυπριακό, επανέλαβε, θα λυθεί όταν θα θελήσει η Τουρκία, η οποία «θα επιβάλει στην Τ/κ κοινότητα τη λύση του και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό απλά αυταπατώνται».

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα