Πράξεις και όχι λόγια ζητεί η Λευκωσία στο κυπριακό

Λύση στη βάση της φόρμουλας του αμοιβαίου οφέλους προκρίνει για το Κυπριακό η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πράξεις και όχι λόγια ζητεί η Λευκωσία.

Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Αυτό το πρόβλημα που βρίσκεται; Στην ε/κ πλευρά και την Ελλάδα. Τώρα, επιθυμούν να επιστρέψουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουν το συντομότερο και να πάμε σε λύση δύο συνιστώντων

κρατιδίων. Με φόρμουλα win-win. Να βρεθεί μια λύση προστατεύοντας τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόςωπος ανέφερε ότι όλα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που φαίνεται ότι θα επαναρχίσουν το β’ δεκαπενθήμερο Μαΐου, χωρίς, όμως, να υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, τη Δευτέρα επιστρέφει στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. των Η.Ε. για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των τριών.

«Δεν θα είναι επανέναρξη συνομιλιών με διαπραγματευτικές ομάδες κτλ. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο Κυπριακό, όπως η διαπραγματευτική διαδικασία, το πώς προχωράμε κτλ. Θα γίνει ανοικτή συζήτηση, όμως, όχι διαπραγμάτευση», εξήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει τον διορισμό του Οζντίλ Ναμί στη θέση του Τ/κ διαπραγματευτή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για μια επιλογή που αφορά αποκλειστικά τον Μουσταφά Ακιντζί, η οποία, όπως ανέφερε, είναι απολύτως σεβαστή.

Τον διορισμό Ναμί χαιρέτησε καί ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε με ανάρτηση στο twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα