Πράσινη τριετία και εκπληκτικό στατιστικό

Το ντέρμπι Ανόρθωση – Ομόνοια είναι το παιχνίδι που δεσπόζει του προγράμματος 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες θέλουν διακαώς τη νίκη, οι γηπεδούχοι για να κάνουν μια νέα αρχή και να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για την 6αδα και οι φιλοξενούμενοι για να κρατηθούν κοντά στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Ευρώπη.

Η προϊστορία μπορεί να μην λέει απολύτως τίποτα, όμως, είναι εκεί καταγεγραμμένη για να θυμίζει τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα πάμε πολύ πίσω, διότι Ανόρθωση και Ομόνοια

είναι δυο μεγάλες ομάδες με πολλές νίκες η μια σε βάρος της άλλης.

Απλά θα αναφέρουμε ότι στα τελευταία δέκα ντέρμπι, ανεξαρτήτως έδρας, η Ομόνοια πήρε τον «αέρα» της Ανόρθωσης. Οι πράσινοι μετρούν εφτά νίκες, οι κυανόλευκοι μόλις μια, ενώ δυο παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή.

Ένα σημαντικό στοιχείο από τα παιχνίδια αυτά -και το οποίο είναι άξιο αναφοράς- είναι ότι στα πέντε τελευταία η Ομόνοια κράτησε απαραβίαστη την εστία της! Η τελευταία φορά που ποδοσφαιριστής της «Κυρίας» πανηγύρισε τέρμα σε βάρος της Ομόνοιας ήταν ο Ανδρέας Μακρής.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο ΓΣΠ στις 09/05/15 και ο κύπριος διεθνής ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1. Λίγα λεπτά μετά ο Κιρμ σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τους γηπεδούχους.

Τα 10 παιχνίδια κατά σειρά Ανόρθωση–Ομόνοια.

2016/17 2-0 (Γ)

2015/16 0-0 (Γ), 0-0 (Α), 3-0 (Γ), 0-3 (Α)

2014/15 3-2 (Γ), 2-1 (Α), 1-3 (Α), 2-1 (Γ)

2013/14 1-2 (Α)

* Α (Αντώνης Παπαδόπουλος), Γ (ΓΣΠ)

Keywords
Τυχαία Θέματα