Άντρος Κυπριανού:Ύψιστη προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου

Η πρόταση του ΑΚΕΛ Αριστερά – Νέες Δυνάμεις αποτελεί την εναλλακτική επιλογή σε αυτό που προσφέρει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, και το οποίο είναι απευκταίο για τον κυπριακό λαό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καλώντας τους Ακελιστές και τους ψηφοφόρους του κέντρου να στηρίξουν τον εκλογικό συνδυασμό του ΑΚΕΛ Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, στις Βουλευτικές Εκλογές.

Σε

δηλώσεις του στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία», μετά την υποβολή των είκοσι υποψηφιοτήτων του ΑΚΕΛ, στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απέχει» από την εκλογική διαδικασία και ότι «η αποχή απλώς ενισχύει τις κυρίαρχες αντιλαϊκές πολιτικές, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία εκείνων που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου αποτελεί για το ΑΚΕΛ ύψιστη προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν σκοπιμότητες, υστεροβουλίες, ανέξοδες ρητορείες και τακτικισμοί που προκαλούν ζημιά. «Στόχος μας είναι η επίτευξη δίκαιης και λειτουργικής λύσης, που θα μπορεί να αντέξει στις δυσκολίες που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή της, θα βασίζεται στις συμφωνημένες αρχές και πλαίσιο» είπε.

Η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέχισε, “πρέπει να οδηγεί σε ενωμένο κράτος με μία και αδιαίρετη κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, να οδηγεί σε διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία όπου δεν θα υπάρχουν τα όποια εγγυητικά ή επεμβατικά δικαιώματα. Η λύση πρέπει να επανενώνει το χώρο, τους θεσμούς, την οικονομία, να διασφαλίζει τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων».

Για την οικονομία, είπε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη για την πλειοψηφία του κυπριακού λαού, ότι είμαστε πρωταθλητές σε ό,τι αφορά την αύξηση του χάσματος μεταξύ των λίγων πλουσίων και του υπόλοιπου 90% του κυπριακού λαού, στη μακροχρόνια ανεργία και στη μείωση των μισθών. Ανέφερε ακόμα πως η Κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τον τομέα της υγείας να καταρρέει. «Αυτό το οποίο μπορεί να προσφέρει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ είναι απευκταίο για τον κυπριακό λαό και η πρόταση του ΑΚΕΛ Αριστερά – Νέες Δυνάμεις αποτελεί εναλλακτική επιλογή», πρόσθεσε.

Μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για λύση στο Κυπριακό που απελευθερώνει και θα επανενώνει την πατρίδα μας στη βάση αρχών, να προστατεύσουμε το δημόσιο πλούτο, να δώσουμε σε όλους το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία, να μεταρρυθμίσουμε την παιδεία, να κτίσουμε κράτος πιο ευαίσθητο κοινωνικά, που θα λειτουργεί μακριά από αυταρχικές πολιτικές και αλαζονεία, είπε, λέγοντας πως εγγυητής για όλα αυτά μπορεί να είναι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ.

Πηγή - ΑΚΕΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα