Πώς θα προσφωνείται ο Μπιλ Κλίντον αν εκλεγεί η Χίλαρι;

Έναν δύσκολο γρίφο θα κληθούν να λύσουν οι ειδικοί στις ΗΠΑ, σε περίπτωση εκλογής της Χίλαρι Κλίντον στην Προεδρία.

Συγκεκριμένα, αν η Χίλαρι Κλίντον γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών την ερχόμενη Τρίτη, τότε η Αμερική θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα αποκαλείται ο σύζυγός της, ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

Το πρόβλημα μάλιστα είναι διπλό: Από τη μια κανείς άνδρας μέχρι τώρα δεν έχει περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ως σύζυγος της

προέδρου, και από την άλλη, ένας πρώην πρόεδρος ποτέ δεν ήταν παντρεμένος με έναν, εν ενεργεία πρόεδρο.

Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς τυπολογίας, η προσφώνηση "Πρώτος Κύριος" (First Gentleman), θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, καθώς έτσι αποκαλούνται ανεπισήμως και οι σύζυγοι έξι γυναικών κυβερνητών.

Όμως η υπόθεση περιπλέκεται με τους Κλίντον, καθώς ο Μπιλ Κλίντον, διετέλεσε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1993 ως το 2001 κι όταν κάποιος έχει διατελέσει πρόεδρος, διατηρεί τον τίτλο του.

Άρα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα αποκαλούνται "η πρόεδρος Κλίντον και ο πρώην πρόεδρος Κλίντον" και όχι "Πρώτος Κύριος", διότι πρόκειται για "έναν κατώτερο τίτλο" από αυτόν του προέδρου.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί εκτιμούν ότι "από σεβασμό προς τη σύζυγό του Χίλαρι", ο Μπιλ Κλίντον θα προχωρήσει σε κατ' ιδίαν συνεννόηση μαζί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα