Πώς θα λειτουργεί η μίνι Αστυνομία ζώων

Τη σύσταση ολιγομελούς ομάδας Αστυνομικών, που θα διασφαλίζει την ευημερία των ζώων και θα ανταποκρίνεται σε κάθε περιστατικό κακοποίησης, κακομεταχείρισης, ακόμα και κακών συνθηκών διαβίωσής τους, εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας Αστυνομίας Ζώων, εμπίπτει στο ευρύτερο πλαίσιο της επαναξιολόγησης της υφιστάμενης απαράδεκτης - όπως την χαρακτήρισε ο Ιωνάς Νικολάου - κατάστασης.

''Η ομάδα αυτή θα γίνει - αν θα γίνει

- από μέλη της Αστυνομίας. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί και η συζήτηση του νομοσχεδίου για την προστασία των ζώων, που έχει επανακατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Από εκεί θα προκύψουν οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις, στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούμε ως κράτος'', ανέφερε ο Υπουργός.

Το τροποποιητικό νομοσχέδιο του περί Σκύλων Νόμου, εισάγει νέες ρυθμιστικές διατάξεις, που καθιστούν την εφαρμογή του από τις Τοπικές Αρχές, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία, πιο αποτελεσματική, επιλύοντας, ταυτόχρονα, το ζήτημα έλλειψης επαρκών ποινών.

''Και η επιβολή αυστηρότερων ποινών, είναι ένα μέτρο το οποίο θα βοηθήσει ώστε να καλλιεργηθεί σιγά σιγά αυτή η νοοτροπία, που χρειάζεται να υπάρχει, ώστε να επιδεικνύεται ο απαραίτητος σεβασμός'', είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι από το 2014, οπότε τοποθετήθηκαν 11 Αξιωματικοί της Αστυνομίας σε όλες τις επαρχίες, οι οποίοι σε συνεργασία με τα μέλη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης παρακολουθούν και διερευνούν υποθέσεις κακοποίησης και κακομεταχείρισης ζώων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια διερευνήθηκαν συνολικά 117 τέτοιες υποθέσεις.

Για κάποιες εξ αυτών υπήρξαν καταδίκες, κάποιες βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ για κάποιες άλλες η διερεύνηση έχει ολοκληρωθεί και ετοιμάζεται η καταχώρησή τους στο Δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα