Στη Λ/σο το NBC - Ξετυλίγει υπόθεση βρώμικου χρήματος (vid)

Στη Λεμεσό έφθασε το ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού NBC, με αφορμή την είδηση του Associated Press που έκανε την περασμένη εβδομάδα τον γύρο του διαδικτύου.

H είδηση αφορούσε τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τράμπ, Πολ Μάναφορτ και το πιθανό ξέπλυμα χρήματός του σε εταιρείες ιδιοκτησίας του, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο.

Το

NBC έφθασε στην πόλη, όπου θεωρείται παράδεισος των Ρώσων και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του, και εντόπισε δυο τραπεζικές πηγές με άμεση σύνδεση με τις επιχειρήσεις του, όπως αναφέρεται.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Μάναφορτ, που είχε διασυνδέσεις με έναν Ρώσο ολιγάρχη ο οποίος ήταν κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, είχε τουλάχιστον 15 τραπεζικούς λογαριασμούς και 10 εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο από το 2007. Τουλάχιστον μια απ' αυτές τις εταιρείες, συμπληρώνεται, χρησιμοποιείτο για να λαμβάνει εκατομμύρια δολάρια από τον εκατομμυριούχο ολιγάρχη που πρόσκειται στον Πούτιν.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο NBC ότι μερικές κινήσεις στους λογαριασμούς που ήταν συνδεδεμένοι με αυτούς του Μάναφορτ, προκάλεσαν υπόνοιες που πιθανόν να διασυνδέονται με μια κυπριακή τράπεζα, εκεί όπου κατέληγαν τα λεφτά από το ξέπλυμα. Μετά από αυτές τις υπόνοιες, ο Μάναφορτ έκλεισε τους λογαριασμούς, λένε στο NBC τραπεζικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα