Δίκη Ρίκκου: Πώς σχολιάζουν νομικοί την απόφαση

Τη θέση τους για τη δίκη του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, εκφράζουν δύο έγκριτοι νομικοί, o Αντρέας Αγγελίδης και ο Κρις Τριανταφυλλίδης.

Μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο Αντρέας Αγγελίδης, αφού τόνισε πως τα όποια σχόλια πρέπει να γίνονται με την επιφύλαξη ότι ακόμη δεν έχει επιβληθεί ποινή και παραμένει ανοιχτό το δικαίωμα για έφεση, ανέφερε πως πρόκειται για μια κλασική υπόθεση, στην οποία αποδεικνύεται ότι το δίκαιο πρέπει να είναι παραπάνω από τον καθένα μας, «τον κάθε ένα πολίτη και αξιωματούχο σε αυτό τον τομέα».

Ο νομικός

ευχήθηκε όπως η υπόθεση αυτή αποτελέσει αφορμή για να ξανασκεφτούμε όλοι μας σαν απλοί πολίτες και σαν αξιωματούχοι του κράτους. Στη συνέχεια, είπε πως κακώς λέγεται πως πρόκειται για νίκη του Γενικού Εισαγγελέα, αφού οι ποινικές υποθέσεις αποβλέπουν στο να τεθούν γεγονότα ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο έχει την αρμοδιότητα να κρίνει αν οι κατηγορούμενοι παραβίασαν ή όχι το Δίκαιο.

«Πρόκειται για μια τομή Δικαίου, που καταδεικνύει την υπεροχή του νόμου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Αγγελίδης δήλωσε, μάλιστα, ότι μέγιστης σημασίας αποτελεί από μόνο του το γεγονός της ενοχής, πάντοτε υπό την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξει έφεση.

Από την πλευρά του, ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης, μίλησε, επίσης, για μια σημαντική απόφαση, λέγοντας με τη σειρά του ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, γιατί η διαδικασία είναι υπό εξέλιξη.

«Βγήκε ένας μεγάλος νικητής, ο θεσμός της Δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια περίοδο που η κοινωνία αμφισβητεί τους θεσμούς, η Δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι είναι ένας θεσμός ο οποίος στέκει ψηλά, πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε ότι αυτή ήταν και η πρώτη φορά που εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτει ενώπιον Δικαστηρίου, κάτι το οποίο ο κ. Τριανταφυλλίδης είχε υπερθεματίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα