Πώς πρέπει να καθαρίζουμε τον υπολογιστή μας

Με ποιο τρόπο μπορούμε να καθαρίζουμε τον υπολογιστή μας αφού πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς πολλών ανθρώπων;

Mετά τους τρόπους για τη βελτίωση του υπολογιστή, είναι και οι τρόποι για το σωστό καθάρισμα του. Ο υπολογιστής μας έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Περνάμε ατελείωτες ώρες τρώγοντας και πίνοντας μπροστά στον υπολογιστή μας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο βρώμικος μπορεί να είναι ένας υπολογιστής ή τι μπορεί να… ζει στο πληκτρολόγιό του και πώς μπορείτε να τον καθαρίσετε γρήγορα και εύκολα;

Δείτε

τους τρόπους για το καθάρισμα του υπολογιστή:

-Απενεργοποίηστε τον υπολογιστή ή το λάπτοπ σας.

-Αφαιρέστε όλα τα καλώδια (αποσύνδεσε ποντίκι, ηχεία κ.τ.λ.)

-Γυρίστε ανάποδα το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και χτυπήστε το ελαφρώς στο πίσω μέρος, ώστε να πέσει οτιδήποτε υπάρχει εγκλωβισμένο ανάμεσα στα πλήκτρα (ψίχουλα κ.τ.λ.).

-Βρέξτε ένα χαρτί ή πανί που δεν αφήνει χνούδι με λίγο οινόπνευμα και καθάρισε την επιφάνεια του κάθε πλήκτρου. Βάλτε ελάχιστο οινόπνευμα σε μια μπατονέτα για να απομακρύνεις τη σκόνη που έχει εισχωρήσει ανάμεσα στα πλήκτρα. (Προσοχή! Μην ψεκάσετε με υγρά καθαριστικά απ’ ευθείας το πληκτρολόγιο, ειδικά εάν πρόκειται για φορητό υπολογιστή!).

-Στη συνέχεια, στεγνώστε με ένα στεγνό απορροφητικό χαρτί ή πανάκι.

-Για πιο… δύσκολους λεκέδες, βάλτε ελάχιστο σαπούνι σε ένα νωπό πανί, τρίψτε το λεκέ και στη συνέχεια σκούπιστε με ένα στεγνό πανί.

Πηγή: fimes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα