Πως να ταξιδέψεις αεροπορικώς με το σκύλο σου

Ο σκύλος αποτελεί, επίτιμο οικογενειακό μέλος, που σε πολλές περιπτώσεις μας ακολουθεί σε διάφορα ταξίδια και εξορμήσεις. Όταν ταξιδεύουμε αεροπορικώς, με τον σκύλο μας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Βήματα:

Μην πας στο αεροδρόμιο χωρίς να έχεις ενημερώσει την εταιρία για την μεταφορά του σκύλου σου.Μέρες πριν την αναχώρηση κάνε έλεγχο στο βιβλιάριο υγείας του σκύλου σου για να είσαι σίγουρος πως έχουν γίνει όλα τα εμβόλια και πρόσφατη παρασίτωση. Πιστοποίηση
για το εμβόλιο λύσσας είναι απαραίτητη.Πριν φύγεις από το σπίτι κάνε έναν τελικό έλεγχο ότι έχεις μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα π.χ. διαβατήριο, βιβλιάριο υγείας.Μην ναρκώσεις τον σκύλο σου. Οι περισσότερες εταιρείες δεν δέχονται ναρκωμένα ζώα. Επίσης τα ηρεμιστικά χάπια δυσκολεύουν την αναπνοή. Να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο σου.

Μεταφορά κατοικίδιου στην καμπίνα του αεροσκάφους

Η μεταφορά κατοικίδιου μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπεται μόνο εφόσον το κατοικίδιο μεταφέρεται μέσα σε ειδικό κλουβί.

Επιτρέπεται στους επιβάτες να ταξιδεύουν με έναν μόνο σκύλο, το οποίο θα συνοδεύσει τον επιβάτη στην καμπίνα του αεροσκάφους και πρέπει να ταξιδέψει εντός ειδικού κλουβιού, το οποίο πρέπει να διαθέτει ο επιβάτης. Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης επιθυμεί να μεταφέρει παραπάνω από ένα κατοικίδιο, τότε αποτελεί βασική προϋπόθεση για την μεταφορά τους να είναι εξοικειωμένα μεταξύ τους.

Οι διαστάσεις του κλουβιού δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 55 εκατοστά μήκος, 40 εκατοστά ύψος και 23 εκατοστά πλάτος. Το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του είναι 8 κιλά, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την μεταφορά του αποτελεί η επίδειξη του βιβλιάριου υγείας του στο check-in καθώς και να έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο ηλεκτρονικό microchip-ID. Ωστόσο, για ταξίδια εξωτερικού απαιτείται διαβατήριο κατοικίδιων.

Σημειώνεται, πως πριν από τη μετακίνηση του κατοικίδιου σας με αεροπλάνο, η τηλεφωνική επικοινωνία, με την εταιρεία του αεροπλάνου που θα ταξιδέψετε είναι απαραίτητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα