Πως να φτιάξεις αρωματικά σακουλάκια για τη ντουλάπα!

Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ανοίγεις την ντουλάπα σου με τα ρούχα ή τα σεντόνια να εξακολουθούν να έχουν αυτό το άρωμα φρεσκάδας, όπως όταν τα έπλυνες. Κυρίως για αυτά που δεν πλένουμε τόσο συχνά και είναι επόμενο να χάσουν τη φρεσκάδα τους.

Δες λοιπόν πως να φτιάξεις DIY αρωματικά σακουλάκια για την ντουλάπα σου.

-Αρωματικό σακουλάκι ντουλάπας με αιθέρια έλαια!

Θα χρειαστείς ένα φλιτζάνι περίπου ρύζι

το οποίο θα τοποθετήσεις σε ένα γυάλινο δοχείο. Έπειτα θα ρίξεις 10 σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα ή αιθέριο έλαιο και θα ανακατέψεις πολύ καλά. Είναι καλό να μεταφέρεις το περιεχόμενο σε ένα τσαντάκι με φερμουάρ ή σε ένα δοχείο που μπορείς να κλείσεις και να το αφήσεις για περίπου μια ώρα για να πάρει μυρωδιά. Ανάλογα με την ένταση του αρώματος μπορείς να μειώσεις την ποσότητα του αρώματος ή να αυξήσεις αντίστοιχα.

-Συνταγή με φυσικά βότανα για αρωματικά σακουλάκια ντουλάπας!

Αστεροειδή γλυκάνισο: Λόγω των ιδιοτήτων του και του αρώματος του είναι απωθητικό για τα παράσιτα.

Φύλλα δάφνης:  Αποτρέπουν τις κατσαρίδες τα μυρμήγκια και τον σκόρο που τα κάνουν εξαιρετική επιλογή για τα συρτάρια και το ντουλάπι της κουζίνας.

Κανέλα: η κανέλα δεν είναι αγαπημένη για τα περισσότερα έντομα γι αυτό είναι πολύ καλή προσθήκη στο μίγμα. Προτίμησε στικς κανέλας παρά σκόνη.

Δεντρολίβανο:έχει υπέροχη μυρωδιά και μπορεί να καλύψει από ανεπιθύμητες οσμές.

Λεβάντα: Μυρίζει υπέροχα και απωθεί τον σκόρο.

Ροδοπέταλα: μυρωδιά που φτιάχνει τη διάθεση.

Θα χρειαστείς μισό ξυλάκι κανέλας, ένας αστεροειδή γλυκάνισο, 1-2 φύλλα δάφνης, ένα κλαράκι δεντρολίβανο, αποξηραμένη λεβάντα και λίγα ροδοπέταλα. Αφού είσαι ικανοποιημένος με τις ποσότητες, χτύπησε τα υλικά με ένα πλάστη για να σπάσουν λίγο. Θα βοηθήσει το άρωμα να απελευθερωθεί. Εάν το γλυκάνισο σου φαίνεται πολύ έντονο μπορείς να αφαιρέσεις το μισό. Τέλος, τοποθέτησε όλα τα υλικά στο σακουλάκι σου και είναι έτοιμο.

Πηγή: exypnes-idees.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πως να φτιάξεις αρωματικά σακουλάκια για τη ντουλάπα!,