Πορεία των οπαδών της Ντόρτμουντ κατά της Λειψίας (video)

#Dortmund fans marching through the streets in protest over RB Leipzig's ownership. #BVBRBL. pic.twitter.com/KaXaRmkSjv

— Matt Pearson (@thisismpearson) October 14, 2017

Χιλιάδες οπαδοί της Ντόρτμουντ προχώρησαν σε διαδήλωση εναντίον της Λειψίας και της Red Bull,

πριν από το ντέρμπι των δύο ομάδων στη Βεστφαλία.

There are thousands of #BVB fans marching, with the DFB and police also unpopular. The strength of feeling is palpable. #BVBRBL pic.twitter.com/3C8FbqUefp

— Matt Pearson (@thisismpearson) October 14, 2017



Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι στην 8η αγωνιστική της Bundesliga μεταξύ Ντόρτμουντ και Λειψίας, οι φίλοι της Μπορούσια οργάνωσαν μία διαμαρτυρία εναντίον των Ανατολικογερμανών, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Red Bull.

Οι Βεστφαλοί, όπως και πολλοί φίλαθλοι σε όλη τη Γερμανία, είχαν καταφερθεί εναντίον της κατάστασης στην περσινή δευτεραθλήτρια Γερμανίας και τον τρόπο με τον οποίο μία εταιρία παρέκαμψε τους κανονισμούς περί 50%+1 μετοχών που βάσει κανονισμών πρέπει να ανήκουν στους φιλάθλους, για να αναλάβει τα "ηνία" της.

Την περσινή σεζόν, στο αντίστοιχο παιχνίδι, ορισμένοι "θερμοκέφαλοι" φίλοι της Ντόρτμουντ είχαν πετάξει αντικείμενα στους φιλοξενούμενους οπαδούς της Λειψίας, που αποτελούταν ακόμα και από γυναίκες και παιδιά. Μάλιστα, ο σύλλογος τιμωρήθηκε με έναν αγώνα χωρίς κόσμο στο νότιο πέταλο, στο περίφημο "Κίτρινο Τείχος".

Keywords
Τυχαία Θέματα